Kinderen versieren de bibliotheek.   1 comment


 

Donderdag 24 december 2015.

Vertelling-bieb-XaloDe kinderen die meedoen aan de “escola de Nadal”, de buitenschoolse activiteiten van de lagere school, moeten natuurlijk ook een bezoek brengen aan de bibliotheek en dat heeft Cokky geregeld. Gisteren hebben ze versieringen gemaakt die ze vandaag komen brengen. Dertig kinderen binnen: het is even wennen. Gelukkig zijn er nog vier vrouwen bij die de boel aan de gang houden. Er wordt geknipt, geplakt en gekleurd, in een hoek zit een stel jongetjes te gniffelen met een boek waar een tekening in staat van een stel billen. De grootste attractie is de bibliotheekladder, die langs de kasten kan rijden. Tadeo, oud-onderwijzer, komt een verhaal vertellen en neemt ze ook mee naar buiten om ouderwets te hoepelen. Geweldig doet hij het, de kinderen zijn gek op hem. Daarna hebben ze even pauze om wat te eten en te drinken. Dan weer knutselen, of kerst-karaoke, of een kerstfilm kijken, of een boek lezen. De jongetjes zijn een beetje ongedurig en uiteindelijk zitten ze de nieuwe Starwars te kijken via internet, in slechte kwaliteit en in het Engels, maar dat maakt niks uit. Als Cokky een kwartier later weer de studiezaal inkom, zitten er opeens vijf meisjes “Frozen” te kijken. Ondertussen klimt de één na de ander op de bibliotheekladder om wat boeken te verplaatsen. Als het één uur is worden ze allemaal weer opgehaald, bijna allemaal met een paar boeken die ze met Kerst willen lezen. Moe maar voldaan komt ze thuis: zes nieuwe leden en dertig kinderen die thuis gaan vertellen dat het leuk is in de bieb, zegt ze heel gelukkig.

Posted 24 december 2015 by Edwin in Geen categorie

One response to “Kinderen versieren de bibliotheek.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Wat leuk Cokky om de jeugd, en met name deze jonge kinderen, de liefde voor boeken en het gaan naar de bibliotheek bij te brengen.
    Al leen ik niet veel meer, maar ik ben en blijf nog altijd lid van de bibliotheek. Het is erg genoeg dat er zoveel bibliotheken verdwijnen in Nederland!
    Hartelijke groeten, Elly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.