Vall de Pop op de beurs in Ondara   2 comments


Beurs-in-Ondara

Zaterdag 14 november 2015.

Rozemarijn“Pffff, het is wel een intensieve cursus, hoor” , verzucht Cokky regelmatig als ze thuis komt. Een intensieve cursus Spaans, Valenciaans, politiek, Spaanse literatuur, gemeentelijke organisatie, strikken maken of wat er verder ter tafel komt. In het weekend gaat het gewoon door: in Ondara is een Fira, een beurs. De Mancomunidad Vall de Pop, waar Xaló deel van uitmaakt, heeft ook een stand. Daar is een hoop voorbereiding aan vooraf gegaan. De foto’s voor de decoratie van de wanden moeten uitgezocht worden, het ontwerp en de begroting moeten goedgekeurd worden door alle burgemeesters, en er wordt rozemarijn geknipt. Omdat er op beurzen van alles weggeven wordt maar wij daar geen geld voor hebben, heeft Nuria bedacht dat ze bosjes rozemarijn gaan weggeven, met een “refran” eraan bevestigd, een spreuk. “Si vas a la muntanya i no agafes romer no tens l’amor vertader”. Oftewel: “Als je naar de bergen gaat en je plukt geen rozemarijn, zal je geen ware liefde kennen.” Nuria, Lore en Cokky hebben een hele ochtend strikken zitten maken van jute om die met de spreuk aan bosjes rozemarijn te bevestigen. Ik ga mee om de stand aan te kleden, dan kan ik de zware dingen tillen. De stand ziet er goed uit, alleen ligt er niks op de lelijke betonnen vloer. Ik rijd snel heen en weer en haal een lading dennennaalden uit de tuin om op de vloer te strooien. De reacties zijn ongekend enthousiast, onze stand is de mooiste van de hele beurs, zeggen de burgemeesters die naar de officiële opening komen. Ik praat de mensen de stand in en bied mooie vrouwen een bosje rozemarijn aan. Nooit gedacht dat ik nog zoveel plezier zou hebben van de intensieve cursus “staan op beurzen” die ik dertig jaar geleden bij Staatsbosbeheer gevolgd heb.

Liesbeth-en-Edwin-1992Beurs-Ondara
Voor Staatsbosbeheer op een beurs in 1992

Posted 15 november 2015 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Vall de Pop op de beurs in Ondara

Subscribe to comments with RSS.

  1. Goh wat leuk joh! Vandaar dat jullie er gisteren niet waren. Wij waren langs gefietst voor een nespresso…En goed gedaan met die dennenaalden..waarvoor was die fira.. ??

    • Het is een toeristische beurs over de Marina Alta in Ondara bij de plaza de torros. Vandaag nog van 10-14 en van 17-20. Om 20.00 uur ga ik helpen afbreken. Dennennaalden vegen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.