Herfst   5 comments


Druivenblad

Zondagochtend 8.30 uur, 15 november 2015.

Ook in Spanje is het herfst, alles is bedekt met een dikke laag dauw en in de vallei hangt wat mist maar de hemel is onbewolkt. Het is absoluut windstil en 6 graden. Jammer genoeg zijn er deze herfst nauwelijks mooi gekleurde druivenbladeren te vinden. Gisteren ben ik door de beurs maar weinig buiten geweest. Tussen de middag scheen de zon in Ondara. In Vall de Pop werd het 20,2 graden.
Om 10.00 uur gaan we met het dorp het zwerfvuil uit de rivierbedding opruimen. Er hebben al ruim 50 mensen zich ingeschreven maar eenieder is welkom hoor. Inschrijven kan ook nog bij de start. Misschien dat er wat handschoenen tekort zijn dus die nemen wij zelf mee. Na afloop is er wat te eten en te drinken. Aan het weer zal het niet liggen. Heel veel zon en 22 graden. Ook in Spanje is het herfst.

Posted 15 november 2015 by Edwin in Geen categorie

5 responses to “Herfst

Subscribe to comments with RSS.

  1. Prachtige vallei waar we wonen. Jammer genoeg is het geen ochtendmist maar stinkende ochtendsmog die haast elke dag het dal vult. Alle boertjes die hun nat snoeihout opstoken en CO, CO2, NOx, fijn stof, roet en andere troep de lucht injagen.
    Foto kan ik hier niet plaatsen maar stuur je per mail.
    Prima initiatief van de gemeente om de rivieren eens op te kuisen, maar er is nog veel werk om het sluikstorten te voorkomen. Persoonlijk kunnen we de goede en vriendelijke dienstverlening (woensdag- en zaterdagochtend) op het Ecoparc aan iedereen aanraden.

    • Op tijd opstaan en dan zie je dat het mist is. Later komen daar de vuurtjes bij. Dan komt de wind van zee en vanaf 14.00 uur is het verboden om te stoken. Als je nu naar buiten kijkt is de lucht schoon en de hemel blauw. Vanaf 1 januari gaat het eco park meer dagen per week open. De rivierbedding bij de rastro is weer schoon.

  2. Morgenochtend komt de mist vanaf Montanya Llarga. Ga lekker mijn ” gedroogde ” afval verbranden.

    • Bedankt voor de waarschuwing. We houden ramen en deuren gesloten. Je hebt toch wel een brandvergunning hè. Er is namelijk een nieuwe strenge “forestal” die controleert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.