Pla de Llíber   10 comments


Pla-de-Lliber

Dinsdagochtend 7.45 uur, 10 november 2015.

Vastleggen in volledig scherm 10-11-2015 081310Hoe hebben we het zo kunnen uitzoeken om precies op de koudste plek van de vallei en de wijde omgeving te gaan wonen. Het is ook nog eens de enige plek met mist. Pla de Lliber: de plaatselijke bewoners weten het en noemen het “Sibiria”. De verschillen zijn zo groot dat ik hemel en aarde heb moeten bewegen om een meteoroloog in Amerika te overtuigen dat ons weerstation echt de juiste gegevens meet. Steeds werd het weerstation automatisch van de kaart gehaald omdat het teveel afweek van de nabijgelegen stations.

Als ik buiten kom is het 5,6 graden en de mist hangt richting Lliber omdat het daar nog lager is. De koude lucht heeft zich op het laagste punt verzameld. Het is een prachtig gezicht. Achter mij in het dal is de hemel onbewolkt en staat de zon al op de bergen. Gisteren liep de temperatuur op tot 21 graden en om 3 uur werd het bewolkt, er was geen wind. Dit gaat weer een prachtige dag worden.

Zonsopkomst-om-7uur42

Posted 10 november 2015 by Edwin in Geen categorie

10 responses to “Pla de Llíber

Subscribe to comments with RSS.

 1. Enorme verschillen inderdaad, hier in Benissa op 260m hoogte is het niet kouder dan 13.8º geweest en bij de buren (80m) lager 11,2ª

  • De koude lucht is zwaarder en stroomt heel de nacht langzaam langs de hellingen naar het diepste punt en blijft dan stilstaan. Het kan hier niet richting zee zakken. Maar nu om 9.00 uur komen we alweer in jullie richting: 9,4 graden.

 2. Ook wel weer prettig als de nachten koel zijn dat slaapt zo lekker 😀. Wat vindt de kattenfamilie ervan ? O ja die kruipt gezellig bij jullie onder de dekens althans een deel er van.
  Knuffel XXXXX
  Henk en Riet.

  • Lulu heeft de hele nacht tegen Cokky aan geslapen. Ik beweeg teveel ’s nachts 🙂 En toen ik wakker werd lag Chico ook ergens op bed, stiekem erbij gekropen. Hadden we niets van gemerkt. (Net als ik vroeger stiekem bij jullie kroop als ik naar gedroomd had) Prachtig weer! Ik ga met de honden naar het pleintje. Cokky werkt vanmorgen op de Touristinfo.
   Met een zonnige kus! Edwin.

 3. Mooie foto Edwin ennne we wonen wel in de mooiste Vallei…………………….

 4. Ja het is absurd Edwin. Temperatuur hier was niet lager dan 10,8. Geen mist, maar wij hebben een prachtig uitzicht op de vallei. Net een donzen deken.

 5. Tja, voor wat, hoort wat. Jullie wonen in een prachtige groene vallei! Dat was toch de reden waarom jullie toch deze plek hebben uitgekozen? Een fantastische flora en fauna – je foto’s liegen er niet om!

  • Ik klaag ook niet hoor. In de zomer is het heerlijk koel ’s nachts. Het heeft dus ook voordelen maar 500 meter verder een helling op zou beter zijn geweest. Nog een belangrijke reden om juist op deze plek te gaan wonen is dat we een 5000 m2 vlak grondstuk hebben. Levensloop bestendig dus 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s