Nederlanders hebben te weinig feestdagen   1 comment


Cala-Moraig

Zaterdag 17 oktober 2015.

IMG_1012Spanjaarden hebben heel veel feestdagen. Officieel zijn er 14 maar daarbij komen ook nog eens de regionale en plaatselijke feestdagen. Nederlanders hebben er maar 7 en als ze pech hebben dat een feestdag op een zondag valt nog minder. In Spanje wordt de feestdag gewoon een dag opgeschoven zodat je lekker op maandag vrij hebt. Ze werken tenslotte om te leven en leven niet om te werken.
Met jaloerse blikken kijkt Nederland, het zesde rijkste land ter wereld naar het arme zuiden en gaat weer hard aan het werk. Spanjaarden zijn gek op een ´puente´, een brug, dat zijn lange weekenden van 4 of 5 dagen die gemakkelijk te maken zijn door de feestdagen. Ze trekken er dan op uit. Zo komen de Spanjaarden uit het binnenland naar de kust. De hotels zitten dan vol, de horeca floreert, op de campings is het druk. Een paar jaar geleden kreeg de regering het idee om de economie te stimuleren door de ´puentes´ drastisch te verminderen. Natuurlijk ging dat niet door, het is namelijk juist heel slecht voor de economie. Het grootste protest kwam van de horeca, hotels en campings, de plaatselijke economie zou instorten.
En wat doet Nederland? Die geven de schoolkinderen 2 weken voorjaarsvakantie. Veel te lang!  Want waar gaan we dan heen met zoveel tijd? Juist, naar het buitenland. Het is zo eenvoudig. Maak de Nederlanders gelukkiger, stimuleer de economie: verdubbel het aantal feestdagen.

Posted 17 oktober 2015 by Edwin in Geen categorie

One response to “Nederlanders hebben te weinig feestdagen

Subscribe to comments with RSS.

  1. Goed gezien Edwin! Kwamen 12 oktober aan op camping in Gandia. BOMVOL!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s