Voorjaar   8 comments


Roos

Woensdagochtend 8.50 uur, 14 oktober 2015.

Pluis-Coll-de-RatesDe witte rozen bloeien weer, de anderen kleuren rozen hebben nu dikke knoppen. We zitten midden in het “kleine voorjaar”, zoals de Spanjaarden zeggen.

Gisteren begon het ´s middags te regen en er viel 33,2 mm. Dat kwam erg mooi uit want ik had nog gauw even kunstmest bij de rozen gestrooid. In totaal heeft het dit jaar nu 539 mm geregend. Dat gaat al redelijk de kant op naar wat normaal is hier. Meestal komen we zo uit rond de 750 mm. Gisteren was het heel de dag bewolkt en de temperatuur werd niet hoger dan 18,4 graden en dat was de laagste maximumtemperatuur sinds 15 april.
Inmiddels is de bewolking opgelost en schijnt de zon, dit wordt een mooie voorjaarsdag.

Posted 14 oktober 2015 by Edwin in Geen categorie

8 responses to “Voorjaar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mooi die rozen. Staan ze ook nog bij Sole? Die had eerder ook hele mooie langs het hek staan. Pluis is toch wel geduldig.
  Fijne dag. Kus van Henk en Riet.

  • Ja, die bij Sole staan er ook prachtig bij. De roos van jullie doet niet mee voor de tweede keer maar heeft wel dikke rozenbottels. Pluis was de enige vanmorgen die mee wilde wandelen. Ik Lulu maar roepen maar ze lag met Cokky nog in bed!
   Kus vanuit een zonnig Spanje!

 2. Bij ons 27mm. Gek, op zo’n korte afstand, zo een verschil. Ik heb het nu wel even gehad met die regen. Kom maar op met het tweede voorjaar.

  • Je het gisteren maar 5 uur regen gehad. Maar misschien hebben we geluk en komt er van het weekend nog wat. Voorlopig is het nu prachtig weer. Ik ga met de honden wandelen.
   Nog een week of 3 en dan kan je houtkachel weer aan. Dan komen de herfst buien 🙂

 3. 14 maart is al een poosje geleden ….
  Gr.Grt. RenR

  rijk en ria van Eck
 4. In baix Ebre een paar gotas. We hebben onze rozen een paar dagen alleen gelaten en smullen nu bij un cuiner a l’ escoleta. Verrukkelijk! Gràcies.

  • Leuk dat je in de buurt bent. Ja, je kunt uitstekend eten bij Julio. Ook ’s avonds het tapas menu is geweldig. Misschien dinsdag tegen hier. Ze geven nu 11 mm door.
   De res!

   Edwin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s