De heide bloeit   6 comments


Erica-multiflora

Vrijdag 9 oktober 2015.

Bron-SpanjeDat is nu zo leuk van Spanje, er bloeit altijd wel wat. We rijden Coll de Rates op om bronwater te halen. Gelukkig geeft de bron nu weer aardig wat water. Het duurt een kleine 2 minuten om een 6 liter jerrycan te vullen. We hebben er 24 bij ons dus dan…”Als jij ze vult ga ik een stukje wandelen en wat foto’s maken”, zeg ik tegen Cokky.
Hele stukken berg kleuren roze. De bijen hebben het ook in de gaten en zijn vandaag massaal uitgerukt om nectar te verzamelen om heidehoning van te maken. De heide die nu bloeit, is de veelbloemige heide en komt voor langs de Middellandse zee, meestal op open plekken in de dennenbossen. Ze kan heel hoog worden, niet zo hoog als echte boomheide maar ik weet struiken te staan die zeker een hoogte hebben van 2 meter. Misschien kan de struik nog wel hoger worden maar heel vaak zorgt een bosbrand ervoor dat ze deze hoogte nooit bereiken. Javi noemt het op zijn Valenciaans “peterell”, de Spaanse naam weet hij niet. Moeilijk is de wetenschappelijke naam niet: Erica multiflora.

Als ik terug kom moet Cokky nog 6 jerrycans vullen. Hoelang ben ik weggeweest en hoeveel liter geeft de bron per uur?

Posted 9 oktober 2015 by Edwin in Geen categorie

6 responses to “De heide bloeit

Subscribe to comments with RSS.

 1. Wij haalde bronwater in Parcent. Daar is een fles zo vol. Is het water op de Coll de Rates beter?

  • Omdat er verder niemand boven woont en er ook geen landbouw is moet het wel goed zijn. Af en toe halen we ook in Parcent. Het water wordt regelmatig getest maar ik weet niet de resultaten. Ik heb wel gehoord dat het water in Parcent goed is.

 2. Kun je wat winnen als je de vraag goed beantwoord?

 3. Je bent lief hoor maar je sommetje mag je zelf uitrekenen. Wel rekening houden met dop opschroeven en volgende kan pakken anders klopt de tijd dat weg was niet. 😀 .
  Kus van Henk en Riet.

  • Hè, jullie kennen mij alsof je mij gemaakt hebt 😀 o ja, dat ik ook zo. Ik was te lui om het uit te gaan rekenen. Ik geef het toe.
   Prettige avond en een kus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.