Cuenca   5 comments


IMGL0657-001

Zondag 27 september 2015.
Cuenca: ooit, heel lang geleden was ons eerste uitstapje met de fietsclub naar Cuenca. We hadden er nog nooit van gehoord, we hadden geen idee waar we heengingen. Het was een fantastische excursie met een mooie fietstocht in de prachtige omgeving en een bezoek aan de sfeervolle, kleurrijke stad.

Nu is het een mooie gelegenheid om op onze laatste vakantiedag hier een tussenstop te maken. Op zondag is het gezellig druk, de terrasjes zitten vol.

We lopen naar binnen in een restaurantje wat er aan de buitenkant wat onopvallend uitziet. De binnenkant is prachtig en het eten is fantastisch. EL Secreto is gespecialiseerd in wild en ik heb nog nooit zo’n goede hertenbiefstuk gegeten. Goede fles wijn erbij, alles erop en eraan, 65 euro samen.

We lopen verzadigd en nagenietend door het stadje en zijn precies bij de auto als er een regendruppel valt. Bij de tent is het droog. Een paar uur later, na een korte onweersbui, valt de stroom een poosje uit, maar daar heb ik met de e-reader geen last van. Mijn boek moet uit, thuis kom ik toch niet aan lezen toe.

Posted 27 september 2015 by Edwin in Geen categorie

5 responses to “Cuenca

Subscribe to comments with RSS.

 1. Heel mooie foto’s!Prachtige locatie.Geniet er maar van.Groeten,Johan

 2. beste Edwin, niet alleen als ‘opvrolijkertje’ om de dag mee aan te vangen (lukt minder bij het lezen van de krant), maar ook om de aardige beschrijvingen met fraai fotomateriaal van al die trips per fiets, wandelend of per auto, volg ik jou (en vrouw) regelmatig en al lange tijd: bedankt.
  Niet dat ik (67) beklagenswaardig ben qua vele reizen of het sinds 23 jaar wonen op een stek waar we ‘uit niets’ een exotisch Zuid-Frans ‘domein’ (www.ladomaine.fr) toverden, maar altijd is het Spaanse(en Catalaanse, moet je nu wel ‘apart’ gaan zeggen) levensgevoel met zijn grootse landschappen een genoegen om door jullie voor het voetlicht gebracht te zien worden: ‘chapeau’!
  Ik wilde eigenlijk extra reageren vanwege het lezen van een recent prachtboek over het Franquistische Spanje, net na 1940, na de Spaanse Burgeroorlog dus, dat een belangrijk deel CUENCA (waar een vreselijke concentratiekamp toen nabij lag) als onderwerp heeft: “Winter in Spanje” van de Engelse schrijver C.J.Samson (zie Amazon e.d.). Zelf was ik er o.m. in einde 90-er jaren laat in oktober, op de laatste dag van een grote expositie van de Nederlandse keizer/dichter/schilder LUCEBERT, in het prachtige museum bij de kathedraal, ondergebracht in een oud klooster, in die ‘hangende huizen’ waarom Cuenca beroemd is.
  Misschien ken je de boeken al van Rik Zaal: ‘Spanje’ (heel veel van die hoeveelheden kleinste trajecten gereden de afgelopen 10-tallen jaren; en maar stoppen onderweg met ons reisbusje), of van Cees Nooteboom ‘omweg naar Santiago’………Ik zou zeggen: blijf toeren, in welke vorm dan ook!
  Hartelijke groet, Ben van Bommel (www.ladomaine.fr)

 3. Bedankt voor je reactie! Dat boek van Sansom, “Winter in Madrid”, heb ik ook gelezen. Hier in de boekenkast staat ook het boek van Steven Adolf ” Spanje achter de schermen”. Verder natuurlijk “Kathedraal van de zee” en “De hand van Fatima” van Ildefonso Falcones, en “De stemmen van de Panamo” van Jaume Cabré. Hartelijke groeten!

 4. de ‘Stemmen van de Pamano’, een gewéldig aangrijpend boek ook…….én diverse indrukwekkende boeken van Almudena Grandes ( ‘het ijzig hart’ , ´de vijand van mijn vader’ of ‘tussenstations’!
  We zitten de laatste jaren 5 maanden bij Salobrena, halverwege Almeria en Malaga, Costa Tropical de Granada, waar in het onmiddelijke achterland van Alpujarras tm. Granada stad dat beklemmende ´de hand van Fatima´ zich afspeelt………..ook dat waren geen lieve tijden, terug naar déze tijd….Groet, Ben van Bommel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.