Van Las Médulas naar Tordesillas   8 comments


panorama2

Vrijdag 25 september 2015.
Na een koude nacht worden we wakker in een natte tent op een nat grasveld, en het heeft echt niet geregend. We proppen de natte lappen weer in een grote plastic zak en rijden verder, op zoek naar een drogere plek. Eerst koffie in het dorp, Villafranca del Bierzo, een mooi oud stadje aan de Route de Santiago. En weer trekken de pelgrims in drommen aan ons voorbij. Het valt op dat ze niet erg vrolijk kijken. Dan gaan we naar het uitzichtpunt van Orellán, in de archeologische zone van Las Médulas.

De Romeinen hadden hier goudmijnen en de gangen zijn te bezichtigen.

panorama1

Het landschap is schitterend, de weg is smal en gaat door oude, rustieke dorpjes. We hebben nog nooit zulke oude tamme kastanjebomen gezien als hier staan, ze zijn enorm dik.

Het museum is dicht tussen de middag dus dat bewaren we tot de volgende keer, we kunnen nog wel even gauw een nagebouwde Romeinse villa bekijken maar dat is niet veel bijzonders. In een restaurant langs de N-weg eten we een prima lunch en daarna nemen we de A6, de grote snelweg richting Madrid. Het landschap verandert snel, van beboste heuvels naar uitgestrekte droge vlakten. Tegen vijf uur zetten we de tent op in Tordesillas, op een grote camping langs de rivier.

Voor in het naseizoen is dit een prima plek, waar in de toiletgebouwen klassieke muziek klinkt. Het centrum ligt op loopafstand, even over de brug en we staan in het centrum. Het Plaza Mayor is oud en sfeervol, en gezellig druk. Johanna de Waanzinnige woonde hier, en de Koningen van Castillie en Portugal hebben een hier een verdrag ondertekend waarin ze de Nieuwe Wereld onderling verdeelden.

De zon gaat prachtig onder. De temperatuur is een stuk hoger dan we de laatste dagen gewend zijn en de luchtvochtigheid is een stuk lager. Het binnenland van Spanje is schitterend en heel afwisselend, we hebben al een lijstje van wat we volgend jaar willen gaan bekijken.

 

Posted 25 september 2015 by Edwin in Geen categorie

8 responses to “Van Las Médulas naar Tordesillas

Subscribe to comments with RSS.

 1. Edwin, wat betreft het lijstje. Dat hangt natuurlijk af van diverse factoren. O.a. de agenda van Cocky.

 2. Ja, alleen is het lang zo leuk niet maar niet depri worden hoor 😅.
  Knuffel XXXXX.

 3. Ik volg jullie met veel plezier. Ik zie mijn eigen vakantietrip voorbij komen. Zelfs de oranje goudmijnen. Veel plezier nog. ❤ Anne

 4. Hoi Edwin en Cokky,

  Ik kwam terecht op jullie blog via Dick van der Plas en zag dat jullie in Tordesillas zijn geweest! Ik woon in het straatje naast de stier, met uitzicht op de brug. Mochten jullie nog een keertje terugkomen, dan zijn jullie van harte uitgenodigd om een wijntje te komen drinken bij de bodega waar ik werk!

  Groetjes,

  Lisanne

 5. Wat ’n land …… de polder is ‘r niks bij vergeleken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.