De tranen van San Lorenzo.   11 comments


Sterrensporen

Donderdagochtend 13 augustus 2015.

‘Kom dan rijden we naar de Bernia om vallende sterren te kijken’. Het is redelijk donker en de bewolking trekt weg.  We Leggen dekens neer en gaan op onze rug liggen. ‘Ja, daar!’ Cokky ziet een vallende ster maar ze zijn zo snel dat ik hem niet zie. Zelf zie ik 9 keer een meteoriet verbranden in de dampkring. Cokky ziet er meer maar ik ben ook met mijn camera bezig. Op de foto zie je  alleen de sterren, niet de vallende sterren. Daarvoor is de sluitertijd te lang en de gevoeligheid te laag. Wel is een vliegtuig te ontdekken.

De vallende sterren staan hier bekend als de tranen van San Lorenzo. Tien augustus, is de dag van San Lorenzo en die valt precies in de periode van het jaar dat de aarde de meteorietenzwerm van de Perseiden kruist. Op 10 augustus 285 werd in Rome San Lorenzo vermoord. Door Keizer Valerianus wordt hij tot de marteldood veroordeeld. Naar verluid is hij boven een vuurtje gegrild. De vallende sterren worden de tranen van San Lorenzo genoemd. Zelf heb ik niet 1 keer aan de arme heilige gedacht maar wel 9 keer een wens gedaan. Dat is veel romantischer. Nu maar hopen dat ze uitkomen.

Posted 13 augustus 2015 by Edwin in Geen categorie

11 responses to “De tranen van San Lorenzo.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mooi…wij hebben niets gezien

 2. Die wensen van jou komen toch niet uit. Dus ga lekker vroeg slapen de volgende keer.

 3. Zeer apart Edwin , daar open je goed mee ….. Cokky heeft mooi materiaal geleverd in jouw afwezigheid.
  Grote Groet RenR

 4. Mooi Edwin, Wat was de sluitertijd enzo? Weer thuis? Groetjes

  • Ja ik ben weer thuis, altijd even wennen. De data van het weerstation staan weer op de sticker in de zijbalk en de sterrensporen heb ik deze keer gemaakt met de Canon Powershot G7X Iso 125, 15 seconden, diafragma 2,8 en het is een combinatie van 160 foto´s dus 40 minuten.

 5. Die San Lorenzo (Laurentius) was niet zomaar een martelaar. Op 10 augustus 1557 versloeg Filips 2 de Fransen bij St.Quentin. Ter ere van die heilige bouwde hij naderhand het klooster-palies El Escorial bij Madrid. Dat heeft als plattegrond de vorm van een “parilla”, grillijzer. En dat komt weer omdat Lorenzo als martelaar werd geroosterd. De legende zegt dat hij, toen hij aan de ene kant gaar was, zijn beulen verzocht hem om te draaien, zodat hij ook aan de andere kant zou garen. Het recept schijnt te verkrijgen te zijn bij het Vaticaan, evenals de namen van kandidaat-martelaren 😉

 6. Je hebt vast 9 X hetzelfde gewenst en als dat een beetje heilig is komt het wel uit. Het zal niet iets barbaars zijn wat jij wenst zo ben je niet. Kan natuurlijk wel iets ondeugends zijn maar we houden je met zijn allen in de gaten 😀.
  Kus van Henk en Riet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.