Wandelen.   2 comments


Walk1

Woensdag 27 mei 2015 (door Cokky).

“Vergeet niet de ezels te bewonderen”, staat er in de beschrijving. En ja hoor, ze liggen achter in de wei in de schaduw van een boom maar zodra ze ons zien wandelen komen ze nieuwsgierig kijken. We lopen op een prachtig paadje tussen Marnes en Masserof, ik heb dit pad nooit eerder gelopen. We lopen een wandeling zoals die opgetekend is op de Costablanca Mountainwalks. Ann, mijn wandelgenoot en reisleider voor vandaag loopt niet met GPS, maar heeft de beschrijving uitgeprint. Ze moet de route verkennen voor een groep wandelaars voor volgende week, en die doen het ook met de papieren beschrijving. Het eerste stuk gaat prima, er staan steenmannetjes, er staan blauwe stippen of rode pijlen en het pad is duidelijk zichtbaar. Dan komt er een stuk waarbij het, volgens de beschrijving, handig is als je goed aanwijzingen kan lezen en waar je goed moet opletten.

Ergens lopen we voorbij het “moeilijk zichtbare paadje dat met een scherpe bocht naar rechts afbuigt van het pad, met een blauwe stip die een beetje verstopt is.” Het pad dat we volgen is prima, lekker breed, niet te steil en we komen op de asfaltweg uit die naar de Bernia gaat. Alleen was dat niet de bedoeling. We zijn niet verdwaald want we weten precies waar we zijn, alleen hadden we ergens anders moeten uitkomen. Nou ja, dat is niet erg, we hebben meer dan drie uur prachtig gewandeld en Ann gaat zaterdag nog een poging wagen om de goede route te vinden. Richard haalt ons op. Hij belooft voor de volgende keer weer een “surprisewalk”. Ik vind het prima, het is hier prachtig.

 

Posted 27 mei 2015 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Wandelen.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Lieve Cokky, ik ben het volledig met je eens: het is hier prachtig! De voorbije 2 jaar hebben we heerlijke wandelpaden leren kennen. Naast de site van de Costa Blanca Mountain Walkers is ook http://www.wikiloc.com een onuitputtelijke bron van informatie. We zetten er zelf ook regelmatig wandelingen bij op. Ben je in de gemeente naast “fietspaden” ook bevoegd voor “wandelpaden”? Als je zin hebt, kunnen we dit samen eens bespreken. Vriendelijke groeten, Ingrid

  2. De taken moeten nog verdeeld worden, bedankt voor het aanbod en als het in mijn pakket komt te zitten neem ik contact met je op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.