Droog en warm.   14 comments


Pla-de-Lliber

Dinsdag 5 mei 2015.

Het is droog en warm. Net als vorig jaar viel er in april maar 9 mm regen. Gelukkig regende het begin dit jaar wel bijna evenveel als in heel 2014. Er viel al 214 mm. De vallei is nog prachtig groen maar de eerste kleinere plantjes zijn aan het verdrogen. Warm was het ook de afgelopen dagen. Het werd ineens zomer en 3 mei steeg het kwik al tot 31,6 graden. Zo´n hoge temperatuur is wel heel erg vroeg in jaar. Ter vergelijking: vorig jaar kwam de temperatuur pas op 4 juni boven de 30 graden uit.
Vandaag overheerste de bewolking en werd het niet warmer dan 26,8 graden.

Agenda: zonder Cokky heb ik het veel drukker. Vijf om eten zeurende katten, twee honden die willen wandelen en ik had mij ook nog voorgenomen om te blijven fietsen. De was moet gedaan worden en het gras gemaaid. Vandaag de palmen weer ingespoten met Imidacloprid een veelgebruikt insecticide. Het is een neonicotinoïde en naar blijkt ook schadelijk voor bijen. Helaas is er nog weinig anders op de markt. In de Picudo rojo val met lokstof vang ik nu dagelijks 4 tot 9 kevers. Ze zijn helaas dus nog niet uitgestorven.

Posted 5 mei 2015 by Edwin in Geen categorie

14 responses to “Droog en warm.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dag Edwin
  Waar vinden we de vallen voor de rode kevers?
  Is dat duur? We hebben zelf geen palmbomen maar we kunnen wel vallen zetten om mee kevers te vangen. Dat zijn er dan alvast een aantal minder op de palmbomen.
  Vriendelijke groet
  Ingrid en Dirk

  • Dat zou heel lief zijn. Die van mij is al oud maar ik denk dat nu bijna alle coöperaties ze hebben of kunnen bestellen. Ik heb geen idee meer of het duur is. De lokstof gaat wel 6 maanden mee en ik geloof dat ik 10 van die busjes erbij had.

 2. Geen Actara meer?

 3. Ja, die rot kevers blijven vliegen. Gisteren zag Simone er 1 vliegen richting Palm. Dus gelijk gespoten en vandaag heb ik er 1 doodgereden. Maar is het niet zo dat je met die vallen ze juist lokt?

  • Ja, daarom moet je ze niet dicht bij je palm zetten maar ze juist weglokken van je palm. Je kunt ze natuurlijk ook met je Lexus doodrijden, die horen ze niet aankomen 🙂

 4. Onze prachtige palmboom is ook door de Picudo Rojo verslagen.
  I.v.m het gif en behoud van de bijen toch maar gekozen voor een olijfboom.
  Nu maar hopen dat we geen Italiaanse toestanden krijgen.

 5. Welke ziekte hebben de olijfbomen in Italië ? Ik heb er nog niets van gehoord….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s