Romero   4 comments


Romero3

Zaterdag 25 april 2015.

Het hoeft niet zo heel ingewikkeld te zijn: je laat je vrouw bollos bakken, een soort pasteitjes gevuld met tomaten of doperwten, je pakt je rieten tas en stopt er wat blikjes bier in, en je loopt de berg op om rozemarijn te plukken, net als de rest van het dorp. Je doet je vest uit, want het is nog 22 graden. En onderweg ga je even zitten, onder de bomen, om te eten, net als de rest van het dorp. En je kijkt hoe de bollos van de buurvrouw geworden zijn, en je proeft en je ruilt er een paar.

Je maakt hier en daar een praatje, krijgt een stuk cake van de moeder van een vriendin, en dan zijn er zo een paar uur om. En Colp i Repic de Xaló, de nieuwe Batucada van Xaló, begint bovenaan de berg te spelen en begeleidt iedereen weer de berg af, naar het plein. Waar nog tot diep in de nacht gedanst en gepraat wordt. En zo heb je weer een gezelige dag, met de rest van het dorp. Het hoeft niet zo heel ingewikkeld te zijn.

 

Posted 25 april 2015 by Edwin in Geen categorie

4 responses to “Romero

Subscribe to comments with RSS.

 1. Prachtig is het en ze zijn allemaal weer voor een jaar beschermd tegen blikseminslag . Of de rozemarijn daarvoor nog op een bepaalde plek moet hangen weet ik niet maar gezellig en leuk is het wel !
  Lieve kus XXXXX

  Henk en Riet Huge
  • Vandaag eerst in de kerk laten zegenen want anders helpt het niet en heb je toch nog een verzekering nodig. Dat lijkt mij trouwens toch wel handig, je weet maat nooit.

   Met een lieve kus voor jullie beiden!

 2. Hay Edwin. Groeit wild in mijn tuin. Biedt dat ook bescherming? Video met je fotocamera gemaakt? Leuk. Was het over de blauwe brug naar boven? Fijne dag. Eindelijk morgen vliegen we weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.