Kweepeer   2 comments


Kweepeer

Donderdagochtend  8.25 uur, 2 april 2015.

De kweepeer bloeit nu prachtig. Wat dikke wolken van zee reiken net halverwege de vallei maar als ik het binnenland in kijk is de hemel blauw. Op de bergtoppen kleeft hier en daar een witte wolk. Het gaat een mooie dag worden net als gisteren toen het 21,1 graden werd met wederom 10,7 uur zon.
Vandaag de palmen inspuiten tegen de picudo rojo. Door het warme weer vliegen de rode kevers nu massaal. Alleen gisteren al 5 kevers gevangen in de val en de afgelopen week zeker 25.

Posted 2 april 2015 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Kweepeer

Subscribe to comments with RSS.

  1. Zorg maar goed voor je palmen! Begin maart was ik een weekje in Spanje en reed met vrienden door de regio. Tientallen majestueuze palmen zag ik in elkaar gezakt liggen. Buikpijn krijg ik daarvan. In de plaatselijke krant las ik dat ze het in Cataluna niet voor elkaar krijgen de strijd te winnen van de kevers.

    • Het is ook heel moeilijk. Ik wissel nu met producten want ondanks de maandelijkse behandeling kreeg ik toch nog kevers in 1 palm. De buren verderop ook. Het valt niet mee en ik hoop dat de kever op een gegeven moment zonder palmen zit en uitsterft maar voorlopig van ik nog zo’n 5 kevers per dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.