Soorten tellen.   6 comments


Restaurant-Riu-Rau

Zaterdag 14 maart 2015.

Huismus, huiszwaluw, Europese kanarie, turkse tortel, putter, groenling, witte kwikstaart, merel, zwarte roodstaart, steenpatrijs: na een ochtendje binnen zitten vanwege de regen heeft Gerrit in een kwartiertje tussen huis en restaurant, als de zon doorbreekt, al tien vogelsoorten genoteerd. Om nostalgische redenen lunchen we bij Riu Rau, tegen toetjestijd verplaatsen we onze tafel naar het terras in genieten van de zon.

Siesta-Spanje

Daarna is het tijd voor een plantenexcursie: op de plek in Lliber waar ik gisteren de Reuzen- of hyacintorchis fotografeerde kan Gerrit zich even uitleven terwijl ik een kleine siësta houd. Daarna rijden we nog even de Bernia op. De kleine narcisjes bloeien nog volop en terwijl wij met de camera’s in de weer zijn speuren de dames naar leuke soorten.

fritillaria-hispanicaNarcisjes-Bernia

Twee biologen met een ex-boswachter en een bibliothecaresse op pad: dat moet goed komen. Anneke ziet als eerste de kievitsbloemen, Cokky ontdekt een kleine orchidee met groen/roze bloemetjes en later vinden we nog de blesharlekijnorchis. Van iets in knop kunnen we nog niet zien wat het gaat worden. Thuis komen alle plantengidsen op tafel en wordt er driftig gebladerd en vergeleken. Vijf soorten orchideeën in een halve dag, dat is een mooi resultaat.

Edwin-Spanjeorchis-champagneuxii
De reuzenorchis (Himantoglossum robertianum) en rechts de de blesharlekijnorchis.

Posted 14 maart 2015 by Edwin in Geen categorie

6 responses to “Soorten tellen.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dat is genieten met Gerrit en Anneke erbij. Lang geleden dat ze voor het laatst geweest zijn. Jullie hadden een leuke middag. Allemaal de hartelijke groeten van ons beiden.
  XXXXX Henk en Riet.

  Henk en Riet Huge.
  • Dat was voor het laatst in februari 2010. Erg gezellig en we hebben natuurlijk dezelfde belangstelling. Er liggen hier wel 6 plantenboeken op tafel! Morgen naar de kust.

   Liefs en groeten, ook van Gerrit en Anneke.

 2. Goedemorgen Edwin,
  Jullie maken me nieuwsgierig, ik zie al dat moois in de natuur aan de Costa Blanca ook, maar ik ken de namen van bloemen en vogels niet. Kun je me gidsen aanbevelen en waar kan ik ze kopen?

 3. Wat een rijkdom!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.