Mimosa dealbata bloeit.   2 comments


Mimosa-dealbata

Zaterdagochtend 9.00 uur, 14 februari 2015.

De zon komt op aan een onbewolkte hemel en het is 12 graden. Gisteren was een een fraaie dag, zelfs de warmste van februari tot nu toe. Het kwik liep op tot 16 graden en er was maar heel weinig wind. De acacia dealbata die ook mimosa heet is nu op het hoogtepunt van zijn bloei. Het geel kleurt prachtig bij de blauwe hemel. Het is een sterke boom maar kan niet tegen langdurige vorst dus voor Nederland is hij ongeschikt.
O ja, ik heb twee weken werk. De volgauto rijden voor de Franse wielertoeristen van Cap Velo. Vanmiddag eerst een deelnemer oppikken in Alicante en morgen wordt dan de eerste tocht gereden. Kan ik gelijk mijn Frans weer eens ophalen. Op hun website staat: “découvrir de nouveaux horizons et trouver un peu de soleil et de chaleur alors qu’il fait encore froid chez nous.” Ja, ja, nieuwe horizonten verkennen zal wel lukken maar zon en warmte zou aankomende week wel eens kunnen tegenvallen. Er wordt veel regen verwacht, in totaal wel 80 mm voor dinsdag t/m vrijdag. Afwachten, het blijft Spanje. Niets is zeker.

Posted 14 februari 2015 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Mimosa dealbata bloeit.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Is dit nog de kleine mimosa die we 17 jaar geleden gepland hebben samen met Frits en Rie ? We hebben het gekocht bij het tuincentrum (pje) dicht bij jullie waar Anna werkte. Het is een stek van de boom die daar groeit.
  Kus XXXXX

  Henk en Riet Huge
  • Ja, hij groeit niet hard maar doet het prachtig! Ieder jaar een bloemenzee. En ik zie steeds de foto voor mij die jullie hebben genomen toen jullie met z’n vieren het boompje hebben geplant.

   Liefs terug en een kus voor jullie!

   Edwin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.