Can Pinet.   2 comments


Benidorm

Zondag 1 februari 2015.

De wielrenners van BMC hebben geen keus: als het je werk is móet je wel fietsen vandaag. Al is het nog zo koud (12 graden), al waait het nog zo hard, je moet mee in het peloton, Coll de Rates op. Wij hebben gekozen voor het comfort van de Landrover.

Amandelbloesem-Tarbena

Op zoek naar wat bloeiende amandelbomen en een leuke lunchplek voor de zondagmiddag, rijden we via Coll de Rates naar Tarbena. We strijken neer bij Can Pinet, waar de open haard brandt. Alicia ontvangt ons hartelijk, Juan zwaait vanachter zijn kookpannen.

Can-Pinet-TarbenaTarbena

“Worst en salade vooraf, paella als hoofdgerecht?” raadt ze meteen goed. Ik kies een lekkere wijn uit en we laten de landelijke zondagmiddagsfeer op ons neerdalen. Het is gezellig druk, de tv staat aan, de oude radio’s decoreren de wanden en de tweede fles wijn siert de tafel. Dan nog een toetje, koffie, een glaasje moscatel en de dames krijgen een klein potje huisgemaakte sinaasappeljam mee. “Kom je de volgende keer weer op de fiets?” vraagt Alicia. Ik krijg een fles eigengemaakte wijn mee, we lopen een rondje door het dorp, rijden over Castell de Castells terug maar er is nog bijna geen bloesem te zien. Thuis maak ik meteen de houtkachel aan. Fietsen? Nog even niet.

Paella

Kijk ook op het blog van Irene over vandaag (na boer zoekt vrouw, denkt ze)

Posted 1 februari 2015 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Can Pinet.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Was het hier maar twaalf graden. Ik fietste vanmiddag door een hagelbui van Katwijk naar Noordwijk op mijn racefiets. Wel een beetje zij-rugwind gelukkig 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.