Spelen met zeep.   6 comments


Sabon1

Sabon2Zaterdag 3 januari 2015.

Het is de eerste zaterdag van de maand, dus is er weer Mercat de la Terra in Xaló. Het is vakantietijd, over een paar dagen is het Reyes, Driekoningen, dus dit keer worden er allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd. Er is een verhalenverteller, een toneelstukje, kinderen kunnen zich laten schminken, er worden straatspelletjes en wedstrijdjes georganiseerd en er is een workshop met zeep, als ik het programma goed begrijp. Even denk ik dat er decoratieve zeepjes gefrutseld gaan worden tot er grote kannen zeepsop te voorschijn komen: ze gaan supergrote zeepbellen maken! De dame die het organiseert weet de mooiste figuren te maken maar voor onervaren deelnemers valt het niet mee: er komt helemaal geen bel, of hij spat meteen uit elkaar. Oefening baart kunst en al gauw zweven de mooiste bellen rond op het plein.
In het zijstraatje is een wedstrijd zaklopen aan de gang. Ja, jongetjes vinden zaklopen nog steeds leuk om te doen, net als touwtrekken. Om de hoek zitten tientallen kinderen gespannen te kijken naar de avonturen van Aladin met zijn lamp. De zon schijnt, de terrassen zitten vol, iedereen wenst elkaar een Gelukkig Nieuwjaar en de eerste goede voornemens worden alweer vergeten. We nemen nog een biertje met wat lekkers erbij en genieten van de simpele dingen die zoveel sfeer en gezelligheid met zich meebrengen.

 

Posted 3 januari 2015 by Edwin in Geen categorie

6 responses to “Spelen met zeep.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Prachtig de zeepbellen. Ik heb eens een demo gezien van een ex collega op een MBO school in Venlo en de samenstelling van de zeep is erg belangrijk. Ieder zijn vak! Groet vanuit een donker en somber Venlo.

  2. Het was heerlijk weer, dus daarom maar voor 12:00 uur een bruine caña, daarna paté, kaas en groente kopen en ‘s-middags in de zon en eerlijk het was te warm.

  3. Mooie foto’s Cokky!
    De sfeer was zoals je schrijft mooi op het pleintje, praatje, biertje, wijntje en genieten van alles.

  4. Klopt Henk, wij hebben zelfs de schaduw opgezocht ! Was niet uit te houden in ’t zonnetje en dat op 3 januari ! 😎

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.