Worst.   18 comments


menu  poster nl  poster val

Donderdag 4 december 2014.

De vrouw van de slager durft niet naar het weerbericht te kijken. Vandaag regent het een beetje, en zaterdag is er weer biologische Mediterrane markt, de Mercat de la Terra, op het plein bij de kerk. En net als vorig jaar is het thema van december: worst maken. In Xaló werd, volgens oude documenten, in 1610 al worst gemaakt en verkocht. Maandag is een feestdag, Inmaculada Conception, oftewel Maria Onbevlekt Ontvangen. Veel mensen hebben een puente, een lang weekend, en er worden véél bezoekers verwacht in het dorp komend weekend. Er is van alles georganiseerd: van een demonstratie worstmaken tot een Kerstmarkt, van een solidariteitsactie voor Syrië van het Rode Kruis tot een route door het dorp langs de slagerijen. Vier restaurants bieden een speciaal menu aan met traditionele streekgerechten, de Festeros verkopen broodjes met vers gegrillde worst. Er is al zóveel werk verricht, het zou zonde zijn als het zou regenen zaterdag, dan is het niet zo gezellig en er wordt minder verkocht. Gelukkig kan ik haar geruststellen want ik heb wél gekeken naar het weerbericht: het wordt prachtig zonnig weer. Kom maar op met die worsten!

Posted 4 december 2014 by Edwin in Geen categorie

18 responses to “Worst.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Zelfs een tekst in het Nederlands!

  gerrit en anneke
 2. Dit mist er nog maar aan!

  gerrit en anneke
 3. WIn zijn van de partij. Verheugen ons al op al die verschillende worsten en natuurlijk hoort daar bier bij!

 4. Even op weeronline gekeken en ze geven zaterdag en ook de dagen daarna een weercijfer 10. Dat heb ik nog niet vaak gezien, moeten dus prachtige dagen worden

 5. Dat is wel aan je over te laten, dat vertalen! 😉
  Ik volg jullie blog altijd, het is elke dag weer een leuk momentje, en ik vind het een verademing dat alles foutloos geschreven is.
  Hoe gaat het trouwens met poes Lulu nu?
  Bij toeval hebben wij ook een Lulu en een Pluis in onze kattenfamilie, in totaal een stuk of twintig..
  Groeten uit een grijs, nat l’ Urgell, Catalunya ( tot nu toe is hier 105 liter/m2 gevallen!).
  Joanna Schipper

  Joanna Schipper
  • Cokky is van de taal hoor en zij heeft het vertaald. Alles wat ik schrijf controleert zij. De stuwmeren kunnen nog wel een paar 100 mm gebruiken maar dat zit er de aankomende 14 dagen niet in. Als we de verwachtingen moeten geloven. Groeten uit Vall de Pop.

  • Vanmorgen weer naar de dierenarts geweest met Lulu, weer een injectie gekregen en het gaat iets beter. Ze slaapt heel veel, eet bijna niets en drinkt niet zoveel. Het is de ziekte van Lyme. Alleen dan een net iets andere borreli bacterie dan in Nederland. Dus nu kregen we ze heeft nu antibioticakuur. Morgen weer terug. Wel zielig.

 6. Een 10 wow geniet ervan, hier in Nederland is het koud brrr rond vriespunt. Zit alweer een week op de tacx in de schuur, moet wel want de voorbereiding op het nieuwe seizoen is alweer begonnen. Groet van Martin

 7. Dan was de taalpluim voor Cokky bedoeld. 😉 Maar dat neemt niet weg dat je stukjes altijd lekker weglezen.
  Zielig ja, dat Lulu de ziekte van Lyme heeft. Hopelijk doet de antibioticakuur snel zijn werk!
  Zijn er bij jullie veel teken? Wij hebben ze het afgelopen seizoen niet gezien hier, terwijl het normaal vrijwel elke zomer raak is.
  Salut!

  Joanna Schipper
 8. Denk je dat ze al wildzwijn worsten hebben? Dan wil ik er wel een paar.

 9. Ik lees net dat Astana ook onderweg is naar Calpe voor een trainingskamp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s