Even water halen.   4 comments


Water-halen-7

Dinsdag 18 november 2014.

“Je lijkt mijn vader wel”, wordt er op de achterbank gemopperd. “Die dacht ook altijd: o, die borden waarop staat dat de weg afgesloten is gelden niet voor mij”. Nou ja, wat maakt dat nou uit? We hebben een prachtig deel gereden van de Via Verde vanaf Villalonga, maar na een paar kilometer blijkt dat door de regen een deel van het talud is ingestort. Twee mannen zijn hard aan het werk om de weg weer vrij te maken maar dat gaat ze vandaag niet meer lukken. Dus maken we rechtsomkeert en rijden via een andere, even prachtige weg naar Lorxa.

Achterin staan de volle jerrycans dan al heen en weer te schudden, in Villalonga hebben we supersnel alles gevuld. Bij ons in de buurt heeft het bijna niet geregend, dus zijn er geen instortingen en lopen ook de bronnen bijna niet. We maken er meteen een uitje van, we kijken bij de karretjes vol olijven die bij de coöperatie geparkeerd staan en eten voor 8 euro p.p. wat de pot schaft in Beniarres. Een soort stoofpot van stokvis en aardappels staat er op het menu, we hebben het nog nooit gegeten en het smaakt prima. Goed dat de weg afgesloten is, nu moeten we nog een keer terug als die mannen klaar zijn.

Posted 18 november 2014 by Edwin in Geen categorie

4 responses to “Even water halen.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Prachtige natuur zo dicht bij huis.

  2. Een warme serie foto’s!

  3. Hoe is het met de olijvenoogst in Spanje? In de Volkskrant stond onlangs een bericht dat de oogst in Italië volledig is mislukt (d.w.z. 40% minder opbrengst). Met overdreven gevoel voor overdrijving werd vervolgens geconcludeerd dat dit betekent dat de Italianen niet alleen hun eetgewoonten maar hun hele levensstijl zullen moeten veranderen.

    gerrit en anneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s