Flamenco.   2 comments


Flamenco

Zaterdag 15 januari 2014.

Raquel-ÁlvarezAf en toe iets cultureels doen in Spanje is leuk en leerzaam. Gisteravond naar Calpe geweest, waar in de Casa de Cultura een Flamenco optreden werd verzorgd door Alicante Flamenco. Op het toneel Raquel Alvarez die héél goed kan zingen, een fantastische gitarist, een pianist en twee broers die met handgeklap en het getik van hun hakken op de houten vloer het ritme aangeven (palmas) en de mooie jonge Carmen in een flamencojurk met de sierlijkste armen die ik ooit heb gezien.
Ze brengen liederen van dichter Garcia Lorca en andere stukken, met lange uithalen, vol emotie, over de zwaarte van het leven, over het land, uit Andalusië, maar ook uit Extremadura en Murcia. Ze vertelt over de invloeden op de flamenco door terugkerende emigranten uit Cuba en Argentinië.

Na afloop gaan we heel cultureel Chinees eten, in een restaurant waar meer mensen uit het dorp blijken te komen. Miguel uit het dorp vertelt ons dat de mensen aan het tafeltje in de andere rij onze nieuwe bijna-buren zitten en we maken kennis met ze. Dat is een leuke toegift. Gaan we vaker doen, zo´n cultureel avondje uit.

Posted 15 november 2014 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Flamenco.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mooie foto, en inderdaad: die gitarist kan het wel! We doen volgend weekend ook Flamenco, maar dan de Haagse versie door De Règâhs (zie http://www.deregahs.nl), die het Flamingo noemen. Ze zijn wel goed, maar niet serieus; ze zijn de Haagse versie van Rubberen Robbie. Groet!

    gerrit en anneke
  2. Wij zijn naar exact dezelfde flamenco voorstelling geweest! Een paar weken geleden in Moraira.
    Was mooi!
    groeten van Loes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s