De Fira van Cocentaina.   9 comments


Zondag 2 november 2014 (door Cokky).

Na een half uurtje al kijken we elkaar aan en we zijn het meteen eens: volgend jaar willen we hier weer naar toe. We lopen, alledrie gewapend met een fototoestel, door Cocentaina, over de Fira, de jaarmarkt die voor de 668e keer gehouden wordt. Sinds 1346 lopen mensen ieder jaar op Allerheiligen hier in de smalle straatjes hun inkopen te doen en kermis te vieren. De handelswaar bestaat heden ten dage uit grote tractoren, machines om olijven te oogsten, kachels, matrassen, ezeltjes, sieraden, en nog véél meer leuke, nuttige en lekkere dingen, er is geen nee te koop. De straten zijn prachtig versierd, de vervallen gevels vormen een mooie achtergrond, troubadours zingen, acrobaten vertonen hun kunsten, overal klinkt muziek. Het is sfeervol, goed georganiseerd, gezellig en leuk, en niet vast te leggen: de kleuren, de geuren, de geluiden.. ..

Het is druk maar ontspannen. “Kijk uit voor zakkenrollers”, “Neem maar brood mee, want er staan lange rijen bij de eettenten”, “Het is ontzettend druk”, was ons verteld maar het valt ontzettend mee. Alleen in de allersmalste straatjes kunnen we soms even niet doorlopen maar verder is er altijd ruimte om te lopen, te kijken, vooraan te staan, te zitten of wat lekkers te bestellen. Het is leuk om de bakker en de bodega hier uit het dorp daar te zien, om dan ook weer bekenden tegen te komen, om rond te neuzen in het Arabische deel en daar muntthee te drinken, een soort middeleeuwse hardrockband te zien optreden en veel foto´s te maken. Pas ná de lunch komen we erachter dat er ook een Tapas-Gourmet zone is, waar je de schitterendste hapjes kunt eten. Dat hadden we eerder moeten weten! Maar nu weten we de weg, en weten we wat er allemaal te doen en te zien is. Volgend jaar móeten we echt weer hier naar toe, en héél misschien mogen de mannen dan ook mee. Maar misschien ook wel niet.

Cocentaina-8481Cocentaina-8500

Posted 3 november 2014 by Edwin in Geen categorie

9 responses to “De Fira van Cocentaina.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Het was super gezellig, een bijzondere ervaring. Bedankt mevrouw de reisleider. 

  Met vriendelijke groet, Simone Boogaers.

 2. ( door Henk ) We kunnen er een jaar over denken of we wel WILLEN meegaan. Maar toegegeven de foto’s en de verhalen zijn prachtig.

 3. Goede sfeer impressie(s) ……

 4. Het is wel raar, in dat weekend komen er meer dan 300.000 bezoekers en ik heb uitgerekend jou gezien op de rotonde waar het beeld met paard en wiel staat, om ongeveer half 11.
  Nou ja, zo raar is dat nu ook weer niet. Je steekt overal boven uit…..
  Groeten uit Millena.

  • Grappig is dat hè? Ik kwam ook iemand tegen die ik ken uit Pedreguer en verschillende mensen hier uit het dorp, sommigen wel twee keer. Volgend jaar drinken we even koffie samen, goed? Groeten van Cokky!

 5. Daar houd ik je aan…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s