Día de la bici.   6 comments


Zondag 19 oktober 2014.

Eén lekke band en één kleine valpartij zonder gevolgen, dat zijn de resultaten van de gevaarlijkste fietstocht van het jaar, de Día de la Bicicleta, het rondje door het dorp tijdens de Fiestas van oktober. Onder politiebegeleiding fietst het halve dorp mee, van de kleinste kinderen tot en met opa en oma, mensen die anders nóóit op de fiets zitten en na tien minuten al over zadelpijn klagen, tot en met Juanjo, die Valenciaans kampioen is in zijn categorie en dan ook trots rondrijdt in zijn kampioenstrui. Maar het is vooral bedoeld voor de kinderen.

Er wordt behoorlijk afgezien maar na afloop van de rit wacht er gelukkig wat lekkers te eten en te drinken voor alle deelnemers. Het was weer erg gezellig, alle foto´s zijn te bekijken in een webalbum.

Posted 19 oktober 2014 by Edwin in Geen categorie

6 responses to “Día de la bici.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Een Prachtig en echt nuttig evenement . Maakt de jeugd enthousiast om lekker te fietsen.
  Stevige knuffel ! XXXXX

 2. Waaraan herken je buitenlanders op de fiets in Nederland? Die dragen een helm. Want dat doen ze thuis ook. Op jullie foto’s hebben dan ook bijna alle fietsers een helm op. Dus vroeg ik me af: is dat eigenlijk verplicht in Spanje? Even googelen leverde het volgende bericht op (Spanje Vandaag, 13-03-2013):
  “MADRID – Met de laatste verkeerswet hervorming waarbij men de snelheid op snelwegen naar 130 kilometer per uur wil verhogen en die op regionale wegen wil gaan verlagen, kwam ook een nieuwe mogelijke wet waarin geschreven staat dat fietsers door heel Spanje met een helm moeten gaan rijden. De fietsverenigingen en experts zijn fel tegen aangezien hierdoor de veiligheid echt niet beter zal worden en er een nieuwe barrière zal ontstaan om op de fiets te stappen.
  Op dit moment is het in principe verplicht om een helm te dragen als men fietst buiten de bebouwde kom. Dat wil de Spaanse verkeersdienst DGT nu gaan veranderen en het dragen van fietshelmen ook binnen de bebouwde kom gaan verplichten. Het gaat daarbij dan vooral om die plaatsen waar men over de weg moet fietsen en waar geen duidelijke fietspaden zijn, praktische in heel Spanje dus.”

  Ik ben niet van dingen op mijn hoofd. Dus ondanks het weer: blij dat ik in Nederland woon!
  Groet!

  Gerrit & Anneke
  • Klopt. Geen probleem hier er wordt bijna alleen binnen de bebouwde kom gefietst. Voor de rest zijn het racefietsers en mountainbikers die altijd een helm dragen. Het fietsgebruik is hier precies andersom als in Nederland, 99% sport en 1% woon-werkverkeer. Alleen buitenlanders zie je hier zonder helm fietsen, een raar en onverantwoord gezicht is dat. Met hun kale kop in de brandende zon op de racefiets. Ik vind een fietshelm ideaal tegen de zon, vangt prima zweet op, is uitstekend geventileerd, weegt niets en is nog veilig ook. Ik snap het bezwaar dus niet. Ik denk dan Nederland een van de weinige landen is waar een helm niet verplicht is? Ik heb nu zo’n 100.000 km hier op de fiets gereden en ben twee keer gevallen waarbij mijn helm hoofdletsel voorkwam. Wel 2 keer een nieuwe helm moeten hebben. Het is een kwestie van wennen. Vroeger mochten ik ook op de brommer zonder helm rijden. En waren er ook enorme bezwaren toen de autogordel verplicht werd. In Amerika mag je ook op de motor rijden zonder helm, tja eigenlijk zou iedereen het zelf moeten weten. Dus als er niets in je hoofd zit om te beschermen, laat hem dan maar af!

   • In 1957 kochten wij de Heinkel scooter en gelijk voor alle drie een helm. Dat was toen nog niet verplicht en in jouw maat waren ze er nog niet. Jij had een wollen muts op met daar overheen de helm je was dan ook pas 1 1/2 jaar. Later hebben die helmen ons toch een keer goed beschermd toen we het zijspan eraan hadden en over de kop gingen door te hard remmen. Toen waren we met 2 kinderen en alles liep toch nog redelijk goed af.

 3. Raar, om te bedenken wat voor je veiligheid kan dienen, om zulke argumenten aan te dragen..
  Terecht dat jullie in Nederland willen wonen, waarvan wij het bezwaarlijk vinden, dat je op iedere hoek waar je je fiets plaats, deze op slot ( liefst met zware kettingen aan hekken of bomen ) moet bevestigen.
  Un Saludo vanuit heerlijk zonnig en ontspannen Spanje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s