Paella eten.   4 comments


Paella-gigante

Zaterdag 18 oktober 2014.

Gematigd chaotisch, zou ik het paella-gebeuren van vandaag willen omschrijven. Omdat de muziektent op het plein staat kan de vrachtauto met de paellapan er niet bij, het is rastro (de zaterdagse rommelmarkt) dus op de plek waar de paella gigante bij de zomerfeesten wordt gemaakt kunnen ze ook niet terecht. Dan maar op de open plek bij het postkantoor. Blijkbaar vindt de organisatie het niet handig als de mensen hier in de rij gaan staan dus is er afgesproken dat de paella naar de tafels gebracht wordt, door de Festeros. Maar de drank, en pinda´s en olijven moeten ook verspreid worden, en dat alles tegen inlevering van het van tevoren gekochte bonnetje.

Laverend tussen de tafels door lopen de mannen met een stuk of 25 borden tegelijk naar de tafels die in de straten verspreid staan. Anderen brengen met winkelwagentjes de blikjes en flesjes rond. Dan kan het gebeuren dat er wel een bord vol paella voor je neus staat maar dat je biertje er nog niet is. Gemor en gemopper stijgt op, iedereen weet hoe het beter geregeld had kunnen worden. En de Festeros maar lopen en sjouwen en verdelen. Het is warm in de zon, in allerijl worden extra netten gespannen boven de tafels om wat schaduw te maken. Uiteindelijk komt het allemaal goed, is iedereen voldaan en tevreden en kan er gedanst worden.

Fiesta-Xalo

Posted 18 oktober 2014 by Edwin in Geen categorie

4 responses to “Paella eten.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Op de foto waar ze aan tafel zitten ziet het er toch heel leuk uit en is van het chaotische niets meer te merken. Zware dag geweest voor de festeros.
  Kus XXXXX.

  • Zeker een zware dag voor de Festeros en om 11.00 uur begint de band te spelen. Dus dan verkopen de Festeros drank om de feesten te kunnen bekostigen. Ze gaan dus nog even door!
   Met een lieve kus voor jullie beiden,
   Edwin.

 2. HAY EDWIN,
  VORIGE WEEK WAS T HIER IN LLÍBER. GEZELLI. WEL LEKKER WEER VOOR AL DIE FEESTEN. WEL EEN ERG GOEDE MAAND OKTOBER. WANNEER WAS T OOK ZO MOOI? 2002?

  GROETJES

  • Ja, ze hebben best wel eens regen gehad tijdens de feesten. Vandaar dat ze nu en tent hebben maar ja, dus voor niets. Ik zou het moeten nakijken maar het is nu prachtig zomerweer. Groeten terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.