De geboorte van de rivier.   4 comments


 

riomundo

Woensdag 15 oktober 2014.

“Vermijd snelwegen”, zeggen we tegen onze Tomtom en hij zoekt een mooie route voor ons uit. We doen het rustig aan, we hebben eerst uitgebreid ontbeten in de Parador (vaak gaan we naar een bar om te ontbijten maar dan moet je hier eerst een kilometer of tien over het slingerweggetje de berg af rijden). Op een kleine wandeling zien we al een mooie kuifmees, een eekhoorn en vijf herten.

Op de weg door het park van de Sierra de Cazorla en later door de Sierra de Segura komen we van alles tegen: nog veel meer herten en damherten, schapen, eekhoorns, bomen en struiken in mooie herfsttinten en een groot stuwmeer. Vlak voor Riopar stoppen on even te gaan kijken bij de nacimiento del Rio Mundo, oftewel de plek waar de rivier Mundo wordt geboren. Ontspringt, zouden wij zeggen. Vanuit een imposante rotswand klettert het water in een bescheiden straaltje omlaag. Een paar jaar geleden waren we hier met de fietsclub en toen stroomde er aanzienlijk meer water. Na een lunch met op houtskool gegrilld vlees rijden we nog een stukje door, de weg wordt rechter, we gaan uit de bergen en komen in het vlakkere land uit bij Hellín. Was het boven in de bergen 12 graden, hier richting Murcia breekt eindelijk de zon weer door en geeft de thermometer 22 graden aan. Morgenochtend op de koffie bij Joke en Leo en morgenavond eten bij Wilma en Thom, en dan zijn we weer thuis.

_MG_6404

Posted 15 oktober 2014 by Edwin in Geen categorie

4 responses to “De geboorte van de rivier.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Thuis eten bij Wilma en Thom. Geloof er niks van. Wij gaan naar Bistro Selene. Zal toch niet waar zijn!!!!!! ( door Henk )

  2. Dat is wel een foute eekhoorn hoor! Ik denk de Grijze Eekhoorn, of misschien een andere daarop lijkende andere Amerikaanse indringer. Ik hoop dat jullie niet alleen een plaatje maar ook het beest hebben geschoten!

    Gerrit & Anneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s