De eerste keer.   7 comments


albequerque

Zondag 12 oktober 2014.
De juffrouw van het weerbericht heeft gelogen: zelfs die paar droge uren in de ochtend die ze beloofd heeft, krijgen we niet. Net na het ontbijt is de tent zo goed als droog en als we de boel in de auto hebben gaat het weer regenen. Dat komt niet meer goed vandaag. Het is hier schitterend, als de zon schijnt komen we graag een keer terug om de route langs de stenen dolmen te bekijken, de gieren te zien cirkelen boven de bergkam en het kasteel van Alburquerque en het mooie landschap te fotograferen.

We rijden bijna 200 kilometer door landbouwgebied, met vruchtbare grond en veel water, we zien de laatste ooievaars en veel plassen en modder. De donkere wolken komen ons achterna. Dus kiezen we weer voor een hotel in een stadje, de keus valt op Zafra.

En vooruit maar, we hebben nog nooit in een Parador geslapen dus laten we er een feestdag van maken: het hotel is gevestigd in een oud kasteel uit 1437, gebouwd op de ruines van een Moors fort, en Hernán Cortés heeft hier nog geslapen voordat hij wegvoer naar het pas ontdekte Amerika. Het sfeervolle onderdak én de uitgebreide lunch verzoenen ons met de regen.

Posted 12 oktober 2014 by Edwin in Geen categorie

7 responses to “De eerste keer.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jahaaa, dat is afzien. Best wel vervelend dat die regen je achterna komt, en je noodgedwongen in een Parador moet overnachten. 🙂 Sterkte.

  William v.d. Bliek
 2. Zooo. Slapen jn een parador !! Dat is romantisch! Hoop dat jullie heerlijk hebben gegeten en gesnurkt..

  Met vriendelijke groet, Simone Boogaers.

 3. Sjiek hoor slapen in een parador vooral het bed is prachtig . Straks willen jullie niet anders meer en is de nieuwe tent overbodig :).

  • En toch slapen we liever in een tentje om wakker te worden in de vrije natuur. De vogels te horen zingen en de konijntjes te zien huppelen.
   Lieve kus van ons beiden!

 4. Een gevalletje van plagiaat! Dat kasteel lijkt heel erg op het kasteel in Velez Blanco (Región de Murcia), waar we in 2010 waren. Maar het was toch niet helemaal hetzelfde: wij hadden goed weer … Sterkte!

  Gerrit & Anneke
 5. O ja, nog een vrekkentip: bij het plannen van onze trip in Spanje in 2010 heb ik gemerkt dat reserveren van kamers in paradores vaak goedkoper is via booking.com dan via de site van de paradores, en ook goedkoper dan de binnenloopprijzen. Check maar eens! Dan heb je gelijk wat te doen terwijl je aan het schuilen bent (ik zou best met jullie willen ruilen hoor).

  Gerrit & Anneke
  • In dit geval was de prijs binnenloop precies gelijk aan die van Booking.com Normaal kijk ik of er ruimte is via booking.com en loop dan binnen. Dan willen we diezelfde prijs of goedkoper en dat lukt tot nu toe altijd. Maar als je echt zeker wilt zijn kan je natuurlijk beter vooraf boeken. Wij kunnen altijd nog kamperen als het niet te gek hard regent!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s