Restaurant Riu Rau.   12 comments


Restaurant-Riu-Rau

Zondag 28 september 2014.

AspencatHij doet het expres hoor: ieder weekend zet hij weer een foto op Facebook waar ik honger van krijg: dat ze op zaterdag, zon- en feestdagen in restaurant Riu Rau de houtoven aansteken en een speciaal weekendmenu aanbieden voor €16 (incl. wijn) met gegrillde worst en lamskoteletten, en vooraf cocas, kleine pizzaatjes uit de oven en aspencat. Dat is Cokky´s favoriete gerecht: ui, paprika en aubergine, gegaard in de houtskool en dan van het velletje ontdaan. Allemaal traditioneel Valenciaanse gerechten, populair en smakelijk. Aspencat is zó populair en traditioneel dat er zelfs een in het Valenciaans zingende rockgroep is met dezelfde naam. De wijn die erbij geserveerd wordt komt uiteraard uit de bodega aan de overkant. We komen inmiddels al bijna 20 jaar regelmatig bij Riu Rau, het menu is in al die jaren nauwelijks veranderd en meestal ga ik blindelings voor het menu met stoofvlees van wild zwijn. De tapas als voorgerecht zijn al bijna een hele maaltijd, meestal zitten we lekker buiten op het terras. De toetjes zijn heerlijk, vooral de flan en na afloop kunnen we op de fiets naar huis, ook niet onbelangrijk na dat glaasje mistela. Komende zaterdag komen Wilma en Thom aan, ze passen op ons huis en de poezen zodat wij met vakantie kunnen, naar Extremadura. Als ze geen vertraging hebben komen ze precies op tijd aan voor een bezoek aan de biologische markt en voor daarna reserveren we weer een tafel op het terras bij Riu Rau.

AspencatRiu-Rau
Aspencat, gegaard in de houtskool en dan van het velletje ontdaan.

Posted 28 september 2014 by Edwin in Geen categorie

12 responses to “Restaurant Riu Rau.

Subscribe to comments with RSS.

  1. klinkt goed en ziet er nog beter uit.
    Een hele fijne vakantie in de overweldigende extremadura, genieten met hoofdletters.

  2. Het water loopt bij ons nu al in de mond ….. Tot zaterdag !

  3. HAY EDWIN. ELKE ZA EN ZO? ZONDAGMIDDAG RESERVEREN? GROETJES. ZIEN WIJ ELKAAR NOG IN OKTOBER

  4. Goed te lezen dat ze daar ook wildzwijn op de kaart hebben staan. Niks voor Simone. Maar dan gaan wij toch gewoon met zijn tweetjes. Kunnen we gelijk de EASY MONEY BV evalueren. ( door Henk )

    • Goed Henk, maar wij gaan wildzwijn eten in het binnenland bij een vriendin van mij. Zal ik haar eerst even bellen en dan maakt ze het speciaal voor ons! Leuk klein dorpje ook. Komt goed en ik zet de kosten wel op de zaak.

  5. Hoho Henk…..Edwin kun jij vragen aan de administratie of er door Henk al geld is overgemaakt voor het inkopen in Easy Money B.V. want er wordt niks geevalueerd voordat er poen is overgemaakt ! Wij de zaak opbouwen en Henk dadelijk de vruchten meeplukken ! Nou dat zal toch niet haha die Henk !

  6. Schrijf er ook even bij dat je er op de traditionele Valenciaanse plastic stoeltjes zit. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s