De Cirkel.   2 comments


Zaterdag 13 september 2014 (door Cokky).

cirkel“Het is opmerkelijk, hoe snel Dave Eggers´ De cirkel werkelijkheid wordt – het zal niet lang niet lang meer duren of de toekomst in zijn boek zal alweer verleden zijn”, schreef Bert Wagendorp deze week in zijn column in de Volkskrant naar aanleiding van het Apple horloge.

“Wat is het mooiste boek dat je recent gelezen hebt?” wilde een vriend vorige week weten. Ik vertelde hem dat het misschien niet het mooiste boek was maar wel een boek dat veel invloed heeft op mijn dagelijkse gedachten en handelingen: “De cirkel” van Dave Eggers.

Als we een hoop likes krijgen op een Facebookbericht, vinden we dat leuk. Breekt een foto het record van honderd likes en reacties dan lopen we die dag toch wel met een brede glimlach rond.  Als de gemeente een mooie foto van ons níet retweet, vragen we ons af wat er aan de hand is. Het boek van Eggers is een makkelijk leesbare roman, over een meisje dat een leuke baan vindt bij een digibedrijf. Heel gewoon, heel positief. Gaandeweg krijg je als lezer toch wat twijfels over dat gewone, dat positieve. Als ik na lezing contact krijg met Billy, de virtuele assistent van Bol, gaan mijn haren helemaal overeind staan. Bol handelt alles keurig af, de gemeente zet ook die dag weer op internet dat Edwincokky een geweldige foto gemaakt heeft en ik vermors toch weer een uur aan digitale media. Toch kijk ik er iets anders tegenaan. Geniet, Facebook met mate en lees “De cirkel”.

Posted 13 september 2014 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “De Cirkel.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ben er gisteren in begonnen , er bestaat geen toeval …..
  Hierna de gestolen kinderen , op ( nogmaals) advies van Ria S.
  Fijn weekend,
  Rijk en Ria

  Rijk en Ria van Eck
 2. gelezen als een thriller, met toch steeds op de achtergrond iets engs, dreigends, eigenlijk is het een vreselijk boek. Hoop dat het nooit echt werkelijkheid wordt.
  De gestolen kinderen is ook een aangrijpend en erg leerzaam boek, net als dat boek over dat jochie met die geitenhoeder in extramadura, ben de titel kwijt.
  hoop dat jullie een fijne vakantie hebben in een van de mooiste streken van Spanje. Groet, willy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.