Woensdag 6 augustus 2014.
Om twaalf uur komt er een mailtje binnen: “Hoi, even laten weten dat er een nieuwe bistro geopend is aan de weg van Jalon naar Benissa.Maar misschien weten jullie dat al??? Waar vroeger Caramull zat!!! Heet nu Bistro Selene en is van een Belg, Tom en vriendin Mirian. Uitproberen??? Altijd leuk weer eens iets nieuws, ipv al die Engelse shit.”
Tja, als webloglezers een beroep op ons doen kunnen we natuurlijk niet weigeren. Meestal wachten we eerst de verhalen af voordat we een nieuw restaurant proberen. Het zong al een tijdje rond: dat de Belg die in Nou Portet werkt voor zichzelf zou gaan beginnen in wat vroeger Caramull was. Er is al wel wat activiteit zichtbaar maar we hebben nog geen advertentie of bericht van officiële opening gezien. Manolo van Tot Util bevestigt dat ze open zijn, heeft er zelf nog niet gegeten maar is ook benieuwd, dus om twee uur zitten we er aan tafel. We kiezen voor het menu van 15 euro, de wijn en drankjes komen daar dan nog bij, ik neem salade met geitenkaas vooraf, en Cokky de salade van linzen. Als hoofdgerecht nemen we allebei entrecote. Dat wordt geserveerd met verse groente en goede patat. Alle Belgen in het restaurant blijken ons blog te lezen en komen een praatje maken. Nog vóór we met chef Tom gepraat hebben weten we al dat hij van plan is één keer per week stoofvlees met Vlaamse frieten op het menu te zetten. Na afloop van de maaltijd vertelt Tom ons enthousiast zijn plannen en laat het vernieuwde interieur van het restaurant zien. In de winter wil hij ook af en toe een cata de vinos organiseren, een menu met bij ieder gerecht een bijpassende wijn, met toelichting. We weten al minstens vier personen die op die dagen een tafeltje gaan reserveren. Als dit sympathieke koppel de tijd en de kans krijgt om hun ideeën ten uitvoer te brengen denk ik dat we er een vast eetadresje bij hebben.
“Kijk maar, we lezen jullie blog iedere dag, daar staat jullie app.”
Café Restaurant Bistro Selene met Mirian en Tom, die afgelopen vrijdag begonnen zijn.
Dat hebben ze mooi op tijd voor elkaar gekregen.
In mei vertelde zij dat 1 augustus hun streefdatum was .
Sympathieke mensen die wij veel,succes wensen.
Gr.Grt.
Rijk en Ria
Dank je wel!! We hebben er hard voor moeten werken maar het is de moeite waard!!
Vriendelijke groeten,
Tom en Mirian
We hebben uitstekend gegeten en komen zeker terug!
Is het in oktober ook al winter ???
Ik hoop het niet voor jullie!
met dank voor onze aangename kennismaking en uw mooie foto’s
Hugo en Anita
Gezellig dat jullie ons aanspraken! En bedankt voor de carajillo’s.
We hebben nog wat uit te proberen qua restaurants. Moeten we de frequentie om naar Spanje te gaan opvoeren.😀
Wij kunnen het ook niet aan!
Geweldig. Lekker dichtbij en gelet op de gastvrijheid in El Nou Portet lijkt dit een aanrader te worden.
Stoofvlees met Vlaamse frieten ga ik zeker eten. Tom en Miriam veel succes toegewenst.
En Edwin, staan onze wijnen op de kaart?
En Henk wordt dat een feest op je elektr. fiets naar Bistro Selene !
De drang om weer te overwinteren wordt alleen maar groter met zo’n gezellig tentje in de buurt !
Leuk hoor!
Succes en chapeau voor jullie Miri & TomWe plannen langs te komen begin september !
op de foto lijk je verbazend veel op die Griekse god BACHUS zo te zien schenkt men daar een goede wijn,gaan we uitproberen bij ons volgende bezoek.
Groerjes uit someren
Een heerlijke droge wijn uit Rueda van Verdejo druiven uit 2013. Campuslauru. Gaan we doen Riny. Ik hoop jullie gauw te zien.
Das allemaal mooi, maar heeft die brave man DUVEL in huis???? Voor bij de frieten met stoofvlees !!
Gelijk heb je! Volgende keer ga ik het vragen.
Dat hoeft geen Duvel te zijn, een gewone frisse pint. Ne Jupiler.
Vraag eens of hij geen friet met mosselen op’t menu staan heeft.
En witloof in hesp met kaassaus.
Het water komt me in de mond. Njam.
En breng nu die Duvel maar.
De schotels van bij ons, zoals stoofvlees, witloof in de oven, vol au vent, enz komen der aan voor in de winter!!!
toch graag een spaans tintje eraan geven hé….we zitten hier toch in Spânje en niet in Belgie
De prijs?
Voila, de oplossing.
Belgische kost en Spaanse prijzen.
Hierbij nog enkele suggesties voor de chef… Gentse waterzooi, hutsepot.
Lekker eten gaat nooit vervelen en voor Spaanse tint … u zegt het zelf maar waar.
Zo is dat Edwin!! Ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden!!
En de prijs Mongo, Spaanse prijzen natuurlijk, de tijd van overprijsd eten is al even voorbij, een goed restaurant moet toegankelijk zijn voor iedereen!!
Natuurlijk!!! ¨Cocina mediterranea¨ met enkele gerechten van centraal Europa!! Want inderdaad, we zitten hier in Spanje!! Groetjes
in oktober komen wij eens kijken ,grts en success,jack
We gaan het deze avond ‘uitproberen’ !
Horen alleen maar positieve berichten! Eet smakelijk.