De antennes van Manolo.   5 comments


Tot-utilTeam-Manolo

Maandag 12 mei 2014 (door Cokky, in Xaló).

“Als Edwin binnenkomt, vouw ik mijn antennes uit”, zegt Manolo en hij legt zijn handen op zijn hoofd en demonstreert hoe zijn vingers alle signalen opvangen. In de lijst van anecdotes uit de winkel neemt Edwin een ereplaats in: hij bestelde jaren geleden in de ferreteria , de ijzerwarenzaak, een brug met eenden. Manolo vouwde zijn antennes uit, zette zijn taalgevoel en zijn fantasie aan en al gauw had hij door wat we nodig hadden: een steiger met poten. Patas of patos, dat scheelt toch maar één letter. Inmiddels kent Manolo de meeste termen op doe-het-zelf gebied in allerlei talen, hij kan zelfs “schuurpapier” en schroevedraaier” zeggen. En er ligt een woordenboek op zijn kantoortje voor als de antennes even niet functioneren.

Toen de ferreteria een paar jaar geleden werd overgenomen werd Manolo overgeplaatst naar een grotere zaak in Xábia. We vinden het heel fijn dat hij weer terug is, dit keer als eigen baas. Met zijn dochter en zijn neef gaat hij Tot Util  (naast de benzinepomp) bemannen. Ze verkopen van alles per meter en allerlei schroefjes en moertjes en boutjes en heel veel saaie nuttige dingen maar gelukkig hebben ze ook fleurige huishoudelijke hebbedingetjes. Dus als Edwin overlegt met Manolo, vind ik altijd wel iets wat ik dringend nodig heb. Een kleurige gieter, een handig mesje, of een nieuwe paellapan. Het altijd goede humeur en de deskundigheid van Manolo, de glimlach van Emilia: het is prettig binnenkomen bij Tot Util.

Posted 12 mei 2014 by Edwin in Geen categorie

5 responses to “De antennes van Manolo.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ooohh dat is inderdaad wel prettig. Ik denk dat hij het ook wel fijn vind om terug te zijn…. En het andere personeel ? Naar een andere winkel ??

  2. Edwin zegt in het Nederlands soms ook hele rare dingen hoor 🙂

  3. Geweldig is dat in Spanje, alle vakhandelaren en familie bedrijfjes. De ferreteria is onze favoriet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s