Kraamkamer.   8 comments


wespennest

Vrijdag 9 mei 2014 (door Cokky, in Xaló).

Gisteren was een heerlijke dag, 24,5 graden en geen wind. De wespen hebben het druk met het verzorgen van de kraamkamer voor de nakomelingen. Ik heb het nest niet vernietigd, ik hoop dat ik daar geen spijt van ga krijgen.

En ondertussen onderweg was de wifi in het hotel van Saint Quentin zo slecht dat het de mannen niet gelukt is om het reisweblog te uploaden.

Posted 9 mei 2014 by Edwin in Geen categorie

8 responses to “Kraamkamer.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ik vermoedde al zoiets, keek reikhalsend uit naar de donderdag belevenissen, maar het bleef maar stil…..
  Vandaag meer geluk en dat ’t werkt !

 2. O jee…ja beiden is vervelend, een kraamkamer om zeep helpen, maar een wespennest is ook niet aantrekkelijk.mooie foto trouwens!

 3. Volgens mij zijn dit aasetende wespen. Nuttig dus. Ze vliegen dus niet de hele tijd om je bord (tenzij er een kiloknaller op ligt) of je glaasje zumo. Zijn ook niet agressief maar kunnen steken als je te dicht bij het nest komt.

 4. Lief van je om niet te spuiten. Wij legden vaak een botje van karbonade met wat vlees voor ze klaar. Ze zijn er gek op en nemen steeds stukjes vlees mee . Leuk om ze bezig te zien.
  Liefs en groetjes van Riet.

  Henk en Riet.
 5. Het is maar precies hoe aardig je deze nuttige dieren vindt. Wij hadden vorig jaar een nest tussen het dak en het plafond. Een voorzichtigige schatting (na uitroeiing) liep in de 30000 deelnemers. Dat zijn er dan wel heel erg veel… Kennelijk was er voldoende voedsel in de buurt. En ze bleken niet van plan het steken te laten.
  Mijn suggestie is daarom: in of vlakbij het huis, jammer dan. Er blijven er genoeg over en ze zijn nu al weer volop bezig op rustige plekjes nestjes te maken. De enige troost die we volgens (wespen)ethologen hebben is dat ze geen twee keer hetzelfde nest bewonen. Bovendien hebben we alle ventilatiegaten in het dak dicht gemaakt. Stilstaande lucht isoleert ten slotte ook.

  Casper, Órgiva, prov. Granada
 6. Prachtige foto. Voor de fotoclub?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s