Trujillo.   4 comments


Fontein-Trujillo

Zaterdag 19 april 2014 (over de reis door Extremadura met Leonne, door Cokky).

Het geklepper van de ooievaars, dat is het kenmerkende geluid dat ons door Extremadura vergezelt. Als we de balkondeuren van de hotelkamer in Trujillo opendoen, kijken we uit op een stuk of vijf nesten. Er wordt druk gebroed dus de eieren zijn al gelegd. De langbenige partner die geen nestdienst heeft scharrelt wat rond, vliegt weg en komt terug met een lekker hapje voor degene met broeddienst. Iedere ooievaar die overvliegt of landt wordt begroet met geklepper. Trujillo ken ik, mijn schoonouders kwamen hier vroeger al vaak langs, met het kampeerbusje. En met Edwin ben ik hier ook al een paar keer geweest, maar het waren altijd korte bezoekjes. Nu slapen we twee nachten in het NH-hotel, Leonne heeft dat voor een zacht prijsje geboekt. Het hotel is gevestigd in een prachtig oud pand op een steenworp afstand van het grote plein, waar het standbeeld staat van Pizarro, de veroveraar van Peru.

PizarroPlein-Trujillo

Na een uitgebreide wandeltocht door alle straatjes strijken we neer op de ligbedden bij het nog niet in gebruik zijnde hotelzwembad. Het lijkt wel of er verder geen gasten zijn hier. Muziek lokt me het stadje weer in: het muziekkorps oefent voor de processie van Goede Vrijdag. Het weerklinkt indrukwekkend plechtig in de smalle straten. Bij ons in het dorp zijn de processies wel plechtig maar van echte passie is weinig sprake. In Andalusië en Extremadura gaat het er veel heftiger aan toe, dat een keer meemaken staat nog op ons lijstje. Nu zijn we tevreden met de repetitie en nemen een glas wijn op het terras, met een bordje kroketjes. Spaanse toeristen aan de tafel naast ons hebben een “torta de casar”, een speciaal soort kaas. Ze zien ons kijken en we krijgen meteen een stukje aangeboden. Zo aardig, zo ontspannen, het is hier gezellig rustig toeristisch. We nemen nog een glas wijn en de ooivaars klepperen instemmend.

 

Posted 19 april 2014 by Edwin in Geen categorie

4 responses to “Trujillo.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cokky waar blijft het boek? Mooi verhaal en mooie foto’s!

  2. Prachtig die bovenste foto Cok ! Wat leuk hè dat jullie gelijk een stukje torta de casar kregen aangeboden. Dat is echt Spaans en 1 van de leuke dingen die wij dikwijls mee maakten.
    Liefs van ons.

  3. Mooie foto’s en mooie verhalen Cokky.

  4. we genieten van de foto’s en de verhalen, veel dank, willy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.