Vall de Gallinera, het kersendal.   1 comment


Vall-de-Gallinera

Donderdag 27 maart 2014

We zijn aan de late kant maar het kan nog net: een bloesemwandeling maken in La Vall de Gallinera, het kersendal. We parkeren de auto bij het begin van de “Acht Dorpenwandeling”, bij de bron van Benirrama. De zon schijnt, de vogels zingen, de bloemetjes bloeien en we gaan op weg in dit landschap in lentetooi.

KersenbloesemKersen-27-maart

Meteen zien we de eerste kersenbomen in bloei: vol witte bloesem en druk werkende bijen. De bergen op de achtergrond steken mooi af tegen de blauwe lucht , wat is het hier toch schitterend. We lopen door Benirrama en steken de weg over om vervolgens door Beniali te komen. Verstilde dorpjes waar een man zijn waterfles vult bij de bron, een hondje naar ons blaft en een oud vrouwtje bezig is onkruid uit haar tuintje te plukken.

BenialiKlein

Een boer op een trekkertje groet als hij langs rijdt. In Benissiva drinken we eerst wat op het zonovergoten terras van Bar Placeta, bij David. De dagschotel is puchero dus steken we maar over naar “Ta casa” waar ik als een oude vriend verwelkomd word: “Wat hebben we je lang niet gezien!” Aan een lange tafel zit een groep stoere mannen die helemaal naar boven gelopen zijn, naar het “forat”, het gat in de berg. Daar zijn we nog nooit geweest.

BenirramaDeurklopper

Na de maaltijd krijg ik een kalender en een folder over het vallei mee en ik moet beloven dat ik binnenkort nog eens kom. In de folder staat dat de eerste sporen van bewoning in dit dal 7000 jaar oud zijn, er is ook een wandeling uitgezet langs rotsschilderingen. Het laatste stuk van de acht dorpenwandeling hebben we ook nog nooit gedaan, dus misschien moeten we inderdaad maar een volgend bezoek plannen om een ander stuk te lopen. Als de kersen rijp zijn.

Edwin-en-Marielle

Klik hier voor de folder met de route.

Posted 27 maart 2014 by Edwin in Geen categorie

One response to “Vall de Gallinera, het kersendal.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Edwin en Cokky.

  Een woord.:
  Schitterend….
  Gr.Grt.
  Rijk en Ria..

  Rijk en Ria van Eck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.