Voor een vingerhoed.   5 comments


Guadalest-vingerhoedjes

Dinsdag 25 maart 2014.

Voor iedere logée stellen we een aangepast programma op. Is het een fietser, een wandelaar, of iemand die op het strand wil liggen in de Spaanse zon? Mariëlle houdt van wandelen, van een stukje fietsen én van in de zon liggen dus dat is makkelijk. Één onderdeel van het programma is het kopen van souvenirs, er moet toch iets leuks aangeschaft worden voor het thuisfront. Worst van de slager, wijn uit de bodega of honing uit het honingwinkeltje? De zaterdagse rommelmarkt is altijd een goede plek voor souvenirs: voor waaiers, petten, t-shirts of andere cadeautjes. Als de vluchttijden een bezoek aan de rastro verhinderen wordt het lastiger. Wat voor souvenirs wil Mariëlle kopen? De kinderen willen natuurlijk iets leuk maar haar schoonmoeder heeft een specifieke wens: die wil een vingerhoedje. Nou, we weten waar ze die kan kopen, want Marita wilde er ook ooit ook één voor haar oma.

SmalGuadalest

Dus we starten de Landrover, en over bochtige onverharde weggetjes steken we de bergrug achter in het dal, via Castell de Castells, over om in Guadalest te komen. Het is een spannende rit, we rijden eerst verkeerd, moeten dan hopen dat we geen tegenligger tegen komen en we wringen ons door de smalle straatjes van Beniardá. Guadalest is het dorp met de meeste bezoekers van het hele land en dat is natuurlijk niet voor niets.

Guadalest-kruisweg

Leuk om daar even rond te lopen, maar het belangrijkste volgens de dames zijn de winkeltjes. Ik ga met een biertje in een bar zitten en Cokky en Mariëlle gaan iedere winkeltje in het dorp in. Tevreden komen ze weer bij de auto en via Col de Rates rijden we naar huis. Het is een mooi uitstapje en Tineke: je vingerhoedje komt eraan!

 

Posted 25 maart 2014 by Edwin in Geen categorie

5 responses to “Voor een vingerhoed.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Guadalest , mooie maar pittige rit er naar toe.
  Wij vonden het ( twee keer ) leuk en het uitzicht prachtig .
  Gr.Grt.
  Ria

  Rijk en Ria van Eck
 2. Hoi Edwin, wij zouden met de groep een rondje Guadalast rijden. Maar vanwege de harde wind (en dat nu al een paar dagen) zijn we eerder richting Tarbena afgeslagen. Gr Martin

  • Ja, een vreselijk harde wind. Ik heb zo mijn rondjes voor als het waait vanuit het westen. Maar de meesten trappen er gewoon vrolijk tegen in. Als jullie waren doorgefietst was je wel enorm hard van Confrides over Guadalest naar beneden gegaan, met wind mee!

 3. Oma heeft m nog steeds!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.