Lliber, Marcha muntanya.   6 comments


Lliber-Vall-de-Pop

Zondag 2 februari 2014 (door Cokky).

De boog voor de start en finish wordt opgebouwd en alle vrijwilligers zijn druk bezig met broodjes smeren en fruit snijden. In de schaduw is het nog koud op het plein als om half negen de eerste deelnemers van de wandeltocht en hardloopwedstrijd van Lliber binnen druppelen, sommigen in korte broek. In de bar is het druk, iedereen wil koffie. De renners voor de 20 kilometer rekken en strekken en lopen al warm, die van de 12 kilometer en de wandelaars die ook 12 kilometer doen gaan later van start. Er lopen pure atleten tussen, zoals de winnaars, twee broers die omstebeurten winnen, maar ook mannen met een buikje.

Start-LliberJuanvi-en-Juanjo

Iedereen heeft een chip aan de schoenen voor de tijdmeting. Sommigen dragen de duurste sportkleding en accessoires, anderen zijn tevreden met een zonnebril met ingebouwde MP3-speler van de “Chino”. Als iedereen gestart is keert de rust weer even terug op het plein.

Biel-Lliber

De oude mannen van het dorp zitten in het zonnetje, de kinderen fietsen rondjes op het plein. Na 1 uur 44, de finish is nog niet eens helemaal goed ingericht, finishen de broertjes als eerste. Niemand heeft het meer koud. Sommigen komen schijnbaar onvermoeid over de finish, anderen hebben duidelijk afgezien. Een week geleden, tijdens een training, is een renner uit Pedreguer aangevallen door een wild zwijn dat waarschijnlijk aangeschoten was door een jager. Vandaag zijn er geen zwijnen gesignaleerd en maar er moeten toch wat renners even langs de ambulance om wat wonden schoon te laten maken. Bebloede knieën en ontvelde handen, vertelt de vrouw die wat jodium op een gaasje doet, die heeft ze het meest behandeld. Er zijn renners die grote zwarte handschoenen aan hebben, nu snap ik dat dat niet alleen tegen de kou is. Een uur later komen Juanjo en Juanvi over de finish, ook tevreden over hun tijd. De zon verwarmt nu het hele plein, er is eten en drinken voor iedereen, er worden ervaringen uitgewisseld en nieuwe vriendschappen gesloten. Na de prijsuitreiking loopt het plein leeg en keert de rust terug, alleen de oude mannen zitten nog in de zon en de kinderen fietsen hun rondje op het plein.

Posted 2 februari 2014 by Edwin in Geen categorie

6 responses to “Lliber, Marcha muntanya.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hartstikke leuk verslag.
  Bekende gezichten van de oudere Heren op het plein.
  Grote Groet.
  2 R.

  Rijk en Ria van Eck
 2. Inderdaad, weer een goed verhaal. Compliment!
  Zelf vandaag via Tarbena naar Castells gefietst. Was mooi maar nog wel koud bij het afdalen.
  Verder alvast goede reis naar Nederland gewenst en sterkte aldaar met vader in het ziekenhuis.

  • Bedankt Arthur. Een hè le prestatie met jouw fiets. Goed gedaan. Wij, de club, kiezen in de winter haast nooit voor het binnenland. De temperatuur tussen Tarbena en Castell de Castells ligt zomaar 4 á 5 graden lager dan aan de kust. Zodoende kozen wij vandaag voor Xabia, Moraira en Calpe.

 3. Bedankt voor het leuke verslag over de hardloopwedstrijd. Ik zie het gebeuren al helemaal voor me. Zo relaxed en ontspannen. Ben benieuwd naar het parcours. En alweer levendige foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.