Zijn eerste keer.   5 comments


IMG_6929-1

Zondag 19 januari 2014 (door Cokky).

“Nee, hij heeft het nog nooit gedaan, we hebben het hem uitgelegd en het was geen enkel probleem”, vertelt Jaime. Hier in de omgeving wordt overal San Antonio Abad gevierd, de naamdag van de beschermheilige van de gezondheid van de dieren. De nieuwe pastoor heeft gewerkt in streken waar dat niet gebruikelijk is dus moest hij even ingewerkt worden.

IMG_6911-1

Tijdens de mis stroomt het plein langzaam vol met bazen, baasjes en beesten. Het is altijd een beetje spannend, gedragen de honden zich een beetje? Alle kinderen willen de ezels van Marion aaien, poezen en puppies worden geknuffeld en alle vaders en moeders maken foto´s van alles wat er gebeurt op het plein. Het hondje van Pepe is een beetje ziek, toch is hij vrolijk en kijkt vanuit het lekker warme vest van zijn baas vol vertrouwen rond. Pedro loopt trots met de grootste os. Dit jaar heeft hij niet zijn mooie Andalusische pak aan, hij is verkouden en dat pak is te dun, zegt hij. Chris heeft de mooiste poes van de hele wereld, zegt ze en we kunnen niet anders dan dat beamen. De poes van Clara is heel mak maar ze zorgt er voor dat die grote honden niet te dicht in haar buurt komen.

IMG_6924-1

Emilio loopt rond met zijn papegaai op zijn schouder, Inma laat de schildpad, de mascotte van de kapsalon, bewonderen en een oud wijffie voert een goed gesprek met een stier. Als de mis afgelopen is worden de tafels opgezet waarop lekkernijen voor de dieren staan en zoet brood voor de baasjes. In een lange rij trekt de hele stoet voorbij het beeld van de heilige en meneer pastoor. Hij kwijt zich met verve van zijn taak en zwaait met de wijwaterkwast niet alleen over de dieren maar ook over de baasjes. Dat kan nooit kwaad. Eerst wijwater en wat lekkers, dan even poseren voor de fotograaf en het zit er weer op.

 

Door op een van de onderstaande fotootjes te klikken kom je in de diaserie terecht.

Posted 19 januari 2014 by Edwin in Geen categorie

5 responses to “Zijn eerste keer.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Wij missen Cor en Ria met Sita ….
  Leuke reportage.
  Gr.Grt.
  2R

  Rijk en Ria van Eck
 2. En waar was Chico. Die kon dat wijwater wel gebruiken of is hij van nature al wat rustiger?

 3. Even iets rechtzetten…. het zegenen begon om 13.00 u. en Utrecht – Feyenoord begon om 14.30 u. dus ik had dat nog een dik uur kunnen meemaken. Nee, er was zondag’s luiheid bij ons, dus heb ik Sita zelf maar effe gezegend, ze vond dat ook goed !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s