Famorca.   2 comments


Famorca

Zaterdag 18 januari 2014.

“Zoek de zon op, dat is zo fijn…” zingt het de hele tijd door mijn hoofd. Maar we rijden het binnenland in en daar hangen dikke donkere wolken. Het bronwater is op en we proberen regelmatig uit een andere bron water te halen, zodat we meteen een leuk uitstapje hebben. Nog vóór we in Castell de Castells zijn vallen er dikke regendruppels op de auto. We rijden nog verder door, naar Famorca, een dorpje op ruim 600 meter hoogte met nog geen 60 inwoners.

Famorca-wilde-druif

Daar is het droog. In totaal zien we één mannetje, de andere 58 liggen óf nog in bed óf zijn ergens anders naar toe vanochtend, om boodschappen te doen, of om te jagen, uit de bergen klinkt regelmatig een schot. Bij de wasplaats vullen we de jerrycans maar het mannetje wijst ons op een andere kraan, achter het gebouwtje: daar komt beter water uit, zegt hij, goed bronwater zonder chloor.

Famorca-bronFamorca-straatje

Als de jerrycans vol zijn lopen we door het dorpje op zoek naar de bar waar we jaren geleden wel eens geweest zijn maar we kunnen hem niet meer vinden. In de bar bij de bron is niemand dus rijden we door naar Fachega waar we een broodje eten bij de bar bij het zwembad.

Famorca-poortje

Het blijft droog maar de donkere wolken komen steeds dichterbij. Als we thuis komen schijnt de zon nog net een beetje, maar anderhalf uur later barst het onweer los, vergezeld van hagel en regen. We maken de kachel aan en installeren ons op de bank met een pot thee gezet van versgetapt bronwater.

Ruine-Famorca
Ruïne, net even buiten Famorga.

Posted 18 januari 2014 by Edwin in Geen categorie

2 responses to “Famorca.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Het is vandaag toch echt de 18e of hebben jullie nog steeds oliebollen over ?
    Mooie blog die dorpjes zijn zo rustiek !
    Liefs van ons beiden.

    • De 8 vergeten! Ja, prachtig om een klein tochtje te maken. Net een onweersbui hier met een paar harde klappen. Nu schijnt de zon weer. Hopelijk houden jullie het nog vol tot de operatie. Ik mail nog wel. Liefs voor jullie!

      Edwin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.