Club.   5 comments


Hoofdgebouw--Fontilles

Zondag 12 januari 2014.

Een hobby beoefen je niet alleen, dat is niet gezellig. Silvia, Heavy, Paco en Mirella hebben de fotorally georganiseerd en willen nu zelf een uitstapje maken om te fotograferen en wij mogen mee. Naar Fontilles, de voormalige leprakolonie, bij Campell. De muur om het terrein is van verre zichtbaar, vroeger, toen lepra nog niet te genezen was, mocht niemand erin of eruit.

Aankomst-in-Fontilles

Inmiddels wonen er niet veel leprozen meer en is het een revalidatiecentrum, maar Fontilles is nog steeds een belangrijk centrum van de leprabestrijding. Beladen met lenzen en statieven lopen we door het park, langs de beeldjes van de heiligen, langs de oude gebouwen en door de tuinen.

Beelden-in-Fontilles

We kijken in de kerk en staan zeker een uur bij een bronnetje. Fontilles betekent bronnetjes en er zijn er verschillende.
Er is een nagebouwde grot met het beeld van Maria erin. Iedereen ziet wat anders, iedereen heeft zijn eigen manier van kijken en vastleggen.

Fuente-in-Fontilles

Het is leuk om te zien en we leren van elkaar. We kletsen, we lachen, het bevalt ons wel zo. Het is duidelijk, we zijn een fotoclub in oprichting.

Fontilles-brug

Een oude vervallen brug. Fontilles heeft duidelijke kampen met geldgebrek en er is dus veel achterstallig onderhoud.
Het maakt het fotograferen in ieder geval interessant.

Eetzaal-Fontilles

De tafels in de eetzaal zijn al gedekt maar dat is voor de bewoners. Wij lunchen bij Esmée op El Collado en ook dat deel van het clubgebeuren valt bij ons allemaal in de smaak, vooral het glaasje cava dat we toe krijgen.

Proost-El-Collado

We moeten ons haasten want om 17.00 uur is in het dorp de opening van de tentoonstelling van de fotorally. Aangezien wij vandaag met de juryleden op pad zijn maak ik mij geen zorgen dat we de prijsuitreiking missen. De juryleden hadden echter om 16.30 uur afgesproken en zelfs als we in 1 auto zitten komen de Nederlanders nog net op tijd en de Spanjaarden een half uur te laat.

PrijsuitreikingFotoclubje

Onder grote belangstelling worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Zoals verwacht hebben we geen prijs maar we zijn helemaal niet ontevreden als we onze foto’s vergelijken met de rest van de inzendingen. Het was een leuke dag, unaniem wordt besloten dat we vaker een uitstapje gaan maken, dat een gastronomische lunch een onmisbaar aspect is en dat we aan het eind van het jaar een tentoonstelling maken van onze beste foto’s.
Alleen over de naam zijn we het nog niet eens: wordt het de gastrofotoclub, of de clubcava, of gewoon ” Club de fotos gastronomias de Xaló”? Ik denk dat we daar nog maar eens dagje over moeten fotovergaderen.

Door op een van de onderstaande fotootjes te klikken kom je in de diaserie terecht.

Posted 12 januari 2014 by Edwin in Geen categorie

5 responses to “Club.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Een woord ….Schitterend …!!!
  Gr.Grt.
  Rijk en Ria

  Rijk en Ria van Eck
 2. De foto’s zijn prachtig mooi hoor zo’n diaserie. Lijkt me een gezellige club gewoon mee doorgaan.
  Liefs van ons beiden.

 3. Ik zou zeker gaan voor de derde optie betreffende de naam. Er moet altijd wat te vieren zijn. Zeker na zulke prachtige foto’s.
  Succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.