Huis te koop in Cantabrië.   10 comments


Het-dal-van-Mirones

Donderdag 9 januari 2014.

Een emmer Alabastine antivochtverf, dat was eigenlijk de aanleiding om dertig jaar geleden voor het eerst naar Spanje te reizen. Het huis waar de verf voor bedoeld was staat in het midden van een piepklein dorpje, Mirones in Cantabrië, niet zover van Santander. Een streek die ons aan Schotland doet denken en absoluut niet lijkt op Spanje, alleen spreken ze er Spaans. Groene dalen met klaterende beekjes, prachtige bergweggetjes en wat een rust.

Mirones-ezeltje-1987Mirones-1987

Wij hielden meer van Frankrijk, dachten wij. Dus was er een aanleiding nodig om ons Spanje in te krijgen. Mart en Aurora de Ruyter waren die aanleiding. Mart, die de koffietent uitbaatte in de duinen waar ik werkte trouwde met de Spaanse Aurora. Ze vertelden ons enthousiaste verhalen over Spanje, het dorpje en de bewoners van het huis, tante Cerves en haar broer Mines. Daar moesten we heen en met een emmer speciale verf, die in Spanje nog niet te koop was.

Mirones-dorp-1987Mirones-kerk-1987

Na een vakantie cursus Spaans kwamen we in 1984 in Mirones terecht. Daarna kwamen we er vaker, de foto´s zijn van 1987 en 1996. Wat een gastvrijheid en behulpzaamheid en wat een prachtige natuur. Er is heel veel veranderd in 30 jaar. Spanje werd rijk en het dorpje werd netjes opgeknapt.

Mirones-Mines-en-Edwin-1987Tia-Cerves-1987

De tante en oom waren toen al vreselijk oud en zijn overleden. Mart, die mij veel leerde over Spanje en mij voor het eerst kennis liet maken met de verrukkelijke Gloriosawijn overleed onverwacht veel te jong. Aurora en haar zoon hebben nu besloten om toch maar het huis in Mirones te verkopen. Aurora belde mij op: of wij belangstelling voor het huis hebben omdat we er altijd zo lovend over spreken.

Voor-het-huis-1996
Afscheidsfoto 1996, voor het huis in Mirones.

De vraagprijs is rond de 90.000 euro. Tja, mijn hart is er goed voor, in de winter is het net Oostenrijk en in de zomer een groen paradijs. Het prachtige Santander ligt niet ver weg. Maar Spanje is groot, heel groot en Mirones ligt 1000 kilometer van ons vandaan. Nee, wij doen het niet maar misschien is er iemand anders die belangstelling heeft?

Naar het huis in Mirones via Google maps.

Nog wat foto´s uit 1987 en 1996. Door op een van de onderstaande foto´s te klikken kom je in de serie terecht.

 

Posted 9 januari 2014 by Edwin in Geen categorie

10 responses to “Huis te koop in Cantabrië.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Edwin , is dat niet zo ver van Santillana del Mar ?? Of vergis ik me ???
  Een prachtige Spaanse Provincie ,
  Wat een mooi nostalgisch familie verhaal.
  Gr. Grt.
  RenR

  Rijk en Ria van Eck
 2. Wat leuk om die foto’s weer te zien en wat een prachtige plek is dat. Jammer dat we te oud zijn je zou er zo willen wonen. Het zal Aurora wil aan het hart gaan om daar afstand van te doen. 🙂
  Liefs van Henk en Riet.

 3. Vriendendienst ……. geweldig!

  • Ja, natuurlijk wil zoiets een keer op het blog zetten, maar ja. De kans dat ze echt een koper krijgt is natuurlijk maar heel erg klein. Toch was het leuk om de foto’s weer terug te zien en een blog over te maken.

 4. Wat leuk om die foto’s te zien! Een jonge Mart en Aurora, en Mark van toen lijkt erg op ene Wouter nu. Edwin en Cokky zijn eigenlijk niets veranderd, dus je zou kunnen zeggen dat ze er vroeger al oud uitzagen, maar het is misschien beter om te zeggen dat ze er nu nog steeds jong uitzien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.