Naar Cabo de la Nao.   5 comments


Cabo-de-la-Nao-Javi

Maandag 6 januari 2014.

“Cara al sol”, gezicht naar de zon, dat klopt. Oogverblindend schijnt de opkomende Spaanse zon in onze gezichten.

Vertrek-om-8uur30

Het gaat een mooie dag worden maar bij ons vertrek op deze nationale feestdag is het maar 6 graden. Dus rijden de Spanjaarden van groep B in volledige winterkleren. Ze negeren gewoon het feit dat het over een paar uur 20 graden is. Dan rijden ze gewoon wat langzamer en zweten ze wat meer, winter is winter. Gisteren is er ook gefietst maar niet door veel. Er stond wind en dat is niet prettig, dat vond ik gisteren ook en nu is het windstil dus ben ik zeer tevreden over mijn beslissing. In Nederland heb ik al genoeg tegen de wind in gefietst.

Cabo-de-la-NaoAlmuerzo-in-Xabia

Traditie getrouw gaat een van de eerste ritten naar Cabo de la Nao, een prachtige kaap met vuurtoren en een geweldig uitzicht over de azuurblauwe Middellandse Zee. Ik moet de officiële groepsfoto maken en als goed voornemen belooft Javi dat we voortaan uit een oud officieel route boekje gaan rijden. Ik weet al dat het gedoemd is te mislukken, we zijn allemaal 10 jaar ouder dan het laatste boekje. Dat was echt trainen, we reden met gemak routes van 150 kilometer. Nu blijft het bij een goed voornemen en zijn er andere dingen belangrijk: we gaan opzoek naar een bar voor de almuerzo. Dat valt nog tegen op deze feestdag van Driekoningen, alles is “tancat”, of “cerrado” (in het Spaans).

OlijvenCaraijllo-Xabia

Pas om 11 uur, een uur later dan gebruikelijk vinden we een bar in het centrum van Xabiá. Er komt een schaal olijven op tafel, bier en gaseosa en pinda’s. We zitten bij zee dus eten we stokbrood met sepia, inktvis, besmeerd met mayonaise. We sluiten dit ontbijt af (we zijn tenslotte groep B) met 2 carajillos, koffie met rum. Waarom 2? Nou, gewoon voor ieder been één!

Xabia-Montgo

Xabiá, vanaf het terras uitzicht op de kerk en daarachter de Montgo.

Posted 6 januari 2014 by Edwin in Geen categorie

5 responses to “Naar Cabo de la Nao.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ik krijg heimwee bij het zien van de foto’s. Wij voelden ons gelijk thuis in dit oude stadje.

    • Inderdaad, wij zijn ook steeds weer prettig verrast als we door het oude stadje lopen. Altijd leuk om te bezoeken. Ook de boulevard met restaurantjes is een bezoek waard, of even kijken bij de haven.

      • Wij waren er eind oktober 8 dagen op de camping. En hebben de omgeving bekeken per fiets. Alleen de boulevard nog niet gehad, maar dat komt zeker aan de beurt.

  2. Die foto, waar de zon pal tussen de huizen door je in het gezicht scheen. Petje af, en dan al rijdende gemaakt!

    • Dankjewel. Die is gemaakt met de Nikon Coolpix AW 110. Dick van der Plas is nog beter met het maken van foto’s vanaf de fiets. Maar die neemt wel meer risico. Ik ben te oud om te vallen, zeg ik altijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s