Fotorally.   7 comments


Uitleg-door-Jevi

Zondag 29 december 2014.

Foto-wedstrijd“Als je een ham wilt laten bezorgen, je weet waar ik woon, hè?” grapt de voorzitter van de jury. Nou, zelfs mét een ham komen we hier niet in aanmerking voor een prijs. Er zijn ruim dertig fotografen afgekomen op de 1e “Rally fotografico” van Xaló. We zijn nietsvermoedend met onze fototoestellen naar het plein gekomen om mee te doen en we zijn verbaasd door wat mensen bij zich hebben aan apparatuur. Statieven, de duurste lenzen, filters, laptops, rugzakken vol accessoires, grote flitsers: dit is blijkbaar een serieuze aangelegenheid. We hadden, net als de organisatie, gerekend op een groepje deelnemers uit het dorp, met simpele spullen en veel zin om een leuke dag te hebben maar we hebben het niveau een beetje onderschat.

Ik word er een beetje recalcitrant van, ik maak als tegenwicht ook een serie foto´s met mijn compactcamera, misschien lever ik die geheugenkaart wel in. We maken een wandeling door het dorp en moeten op vijf punten een foto maken:

Plein-
Het plein. (door Cokky)

Pozo
Bij een waterput.

Tossalet-dennen
Op de heuvel.

Lorenzo
In de buurt van de bodega.

Ermita
Bij de hermita. (door Cokky)

Op-het-plein-001
Eén vrije foto.

Selfie-Edwin
En een zelfportret.

In totaal mag iedere deelnemer zeven foto´s inleveren. De hoofdprijs is 150 euro. We komen als tweede aan bij de finish maar het is geen wielerwedstrijd, dan betaal je een hoop inschrijfgeld en moet je je uit de naad fietsen om een goedkope beker te winnen. Dit is gratis, je hebt de hele ochtend de tijd om op je dooie gemakje een paar foto´s te maken, en zelfs degene die als laatste aankomt kan nog winnen. En aan het eind zijn er hapjes en drankjes terwijl we geen calorie extra verbrand hebben. Wat we zien van andere deelnemers uit de wijde omgeving die dit duidelijk vaker gedaan hebben is prachtig: dat is echt kunst. Wij maken meer reportage-achtige foto´s. Maar goed, we hebben meegedaan, het was toch een uitdaging en ook nog gezellig. Vanaf 12 januari hangen de winnende foto´s in het museum van Xaló.

Hieronder de volledige serie van Cokky en mij. Als laatste ook de serie die ik met een compactcamera heb gemaakt. Aan het eind besloten dat de foto´s van de reflexcamera beter waren. (Als je op een van de miniaturen klikt kom je in de diaserie)

De foto´s van Cokky.


Al mijn opnamen.

Foto´s van mijn compactcamera. (Nikon Coolpix)

Posted 29 december 2013 by Edwin in Geen categorie

7 responses to “Fotorally.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Wel een leuke invulling van de zondag. Mijn voorkeuren(niet dat hier iemand op zit te wachten😉) per reeks zijn:Cokky: 1,3,7 – Edwin:5,6,7,- Comp.:4,5,6

 2. Winnen of niet . De foto’s zijn gewoon prachtig.
  Zoals altijd.
  Gr.Grt.
  Rijk en Ria.
  P.S. Het zelfportret had iets vrolijker gemogen , haha.

  Rijk en Ria van Eck
 3. Mooie foto’s. Het gaat er toch om hoe je iets op een aparte manier ziet en vastlegt, niet om de dure apparatuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.