Restaurant Castell de la Solana.   6 comments


Castell-de-la-Solana-Hotel-restaurantVrijdag 27 december 2014.

Met een echte wijnkenner in onze vriendenkring, die ook nog eens verstand heeft van lekker eten, komen we wel eens terecht op plekken waar we zelf niet zo gauw naar toe zouden gaan. Vandaag was er iets te vieren, hetgeen uiteraard gepaard moest gaan met mooie spijzen en wijnen. Er was gereserveerd bij Castell de la Solana, een charmant hotel in Alcalalí. Voor het restaurant moet er altijd gereserveerd worden, je kan dus niet bij het langsrijden spontaan bedenken dat je hier wilt eten. De voorgerechten zijn voor iedereen hetzelfde, voor het hoofdgerecht moeten we van te voren opgeven of we vlees, vis of rijst wilden. Kok José loopt heen en weer tussen de grote houtoven op het terras en de keuken en zet de heerlijkste gerechten op tafel.  Hij serveert drie voorgerechten: iets met garnalen, iets met groenten en die andere weet ik niet eens meer maar het was allemaal heerlijk. Vooral het eigengebakken brood, met kaas en met spinazie, is fantastisch. O ja, iets met geitenkaas in een deegjasje met amandelen en vijgenjam, of zo. Als hoofdgerecht krijgen we een fantastisch stuk vlees uit het noorden van Spanje en de dames eten een hamburger van inktvis. Als de derde fles wijn leeg is komt het toetje op tafel, daar hoort natuurlijk een flesje cava bij.

Jose-Castell-de-la-SolanaCastell-de-la-Solana

De dames krijgen bij het afscheid een potje eigengemaakte grapefruitjam en dan heeft José het helemaal gemaakt hoor, de dames zijn wég van hem. Ze proberen al een afspraakje te maken met hem zodat hij ze een beetje kan leren koken en bakken. Dat lijkt me een goed plan, wij mannen kopen de wijn dan wel in.

Castell-de-la-Solana-tuinVoorgerecht-Castell-de-la-Solana

In de tuin van Castell de la Solana valt ook genoeg te fotograferen.

Posted 27 december 2013 by Edwin in Geen categorie

6 responses to “Restaurant Castell de la Solana.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ik ben blij te horen dat je het fantastisch vond. Buiten de gerechten en de wijn was het weer een fijne middag.
    Dit restaurant behoort naast Julio tot de toppers. Kan niet wachten tot eind maart.

  2. Dank voor de tip. Ben je naar huis gelopen….????!!!!!!!

  3. De HUGEnoten waren de Franse aanhangers van Calvijn.
    Zijn calvinisten wel gematigd ? Ra ra .(Ik wil geen Nederlander tegen de borst stoten. Calvinisten weet jewel )
    De volgende vraag dringt zich op.
    Is Edwin Huge nog wel een calvinist als hij zichzelf gematigd noemt?
    Een nieuwe naam zou dus wenselijk zijn,
    ofwel moet hij eerlijk zijn en toe geven dat er geen Spaanse invloeden op hem vat hebben gehad.

    Hierbij nog een dikke hug voor jou en Cokky en hou het spannend in 2014!
    Of zou Huge engels zijn ,want je hebt je gestalte mee? Ik ben er nog niet uit want soms ben je nog de hugenoot,
    maar de laatste tijd meer gematigd

    Grtz Jef

    • Jef, Belgische vriend! Ik heb je gemist! Gelukkig gaat het weer beter met jou, anders zou je vast niet reageren. Nederlanders blijven altijd calvinisten, ook al denken ze zelf dat ze het niet zijn. Vanuit het buitenland gezien valt dat pas op.
      Vanuit Spanje wensen wij je alvast een gezond 2014 toe!

      Cokky en Edwin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s