Verslag van een weekje Nederland.   6 comments


Holland-appels

Van 7 tot 17 december. (door Cokky)

Er waren twee verjaardagen te vieren dus dat was een goede aanleiding om een week in Nederland door te brengen. Na één overnachting bij Henk en Simone was de eerste tussenstop in Leiden, voor een speeddate met Irene.

Irene-de-HorstenBloemenzaak

Wandelen en lunchen in de Horsten bij Wassenaar, en even turbobijpaten. Daarna door naar Apeldoorn. Met behulp van de 9292-App en de OV-chip ging het reizen met de trein uitstekend. In een week bij de familie van alles gedaan: gewinkeld, naar de schouwburg geweest (Tineke Schouten, erg leuk), naar de film (Soof, ik was al een fan van Sylvia Witteman, nu nog meer).

ElfenbankjesNeef-Paul

Gewandeld bij Het Loo, mee geweest naar de schaatstraining van neef Paul in Deventer en daar meteen een flitskoffie gedronken met Anne en Alexander van Dos Cortados, gewokt, pannenkoeken, boerenkool, zuurkool en oliebollen gegeten, rondgesnuffeld in de boekhandel, veel stukken belegen boerenkaas gekocht in het prachtige kaaswinkeltje, en nog veel meer.

Mijn-zus Bieb

Het is altijd weer even wennen, vooral aan het verkeer (fietsers die van twee kanten komen) en aan de prijzen die je betaalt voor een broodje en een kop thee. Vroeger stopte ik mijn koffer vol met Hollandse producten maar dat is niet meer nodig, bijna alles is ook hier in de buurt makkelijk te krijgen, zelfs oliebollenmix. Een week was weer te kort om alles af te handelen wat op het verlanglijstje stond maar een week was ook weer precies lang genoeg. Als de kaas op is ga ik kijken of ik weer een aanleiding kan vinden om een weekje Nederland te plannen, gezellig.

Posted 19 december 2013 by Edwin in Geen categorie

6 responses to “Verslag van een weekje Nederland.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Maar Cokky, die kaas die haal je toch gewoon bij de AH in Pedreguer?? Ook voor de rookworst en niet te vergeten, aanleng limonade tegen een normale prijs.

  William v.d. Bliek
  • Dit is echte boerenkaas uit kaaswinkel zoals ze er alleen maar in Nederland te vinden zijn. Die koop je zelfs niet bij de AH in Nederland. Maar de rest kunnen we hier wel vinden!

 2. Leuk verslag meissie

  Simone Boogaers Ouwendijk

  Email: simboog@gmail.com http://espanaporfavor.eu

 3. Dag Cokky, bij welke bibliotheek zetten ze de boeken zo mooi op kleur?

 4. Leuk blog! mooie plaatjes! x

  groetenuitspanje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.