Jornadas gastronomicas Tot Vall de Pop.   8 comments


RiuRau

Dinsdag 3 december 2013.

Ieder jaar als de gastronomische week, de Jornadas gastronomicas Tot Vall de Pop, georganiseerd wordt, gaan we eten bij een restaurant dat meedoet aan deze manifestatie. De nadruk ligt op traditionele streekgerechten, soms met een kookdemonstratie erbij zoals komend weekend in Alcalali, bij restaurant Castell de la Solana. Het is koud buiten, het regent, we hebben vrienden op visite dus dit is een uitgelezen moment om te gaan proeven wat ze bij restaurant Riu Rau serveren in het kader van deze week.

RiuRau2

De kachel brandt er, de wijn die geschonken wordt bij het menu komt uit de bodega aan de overkant en dan komen de gerechten op tafel: we krijgen eerst een gevulde artisjok, met brood en aioli. Dat smaakt verrassend lekker, en na de tweede gang, caldo con pelotas oftewel een krachtige bouillon met twee grote gehaktballen in koolblad, zijn we lekker op bedrijfstemperatuur gekomen.

RiuRau3RiuRau4

Als hoofdgerecht is er lam uit de oven met rozijnen en we zijn unaniem in ons oordeel: heerlijk. De gebruikte rozijnen zijn traditioneel gedroogde moscateldruiven hier uit de vallei, die zijn heerlijk maar ze hebben wel pitten, die keer dat Cokky ze gebruikte voor de appeltaart was dus geen succes. Toe krijgen we pompoentaart, nu houd ik niet van pompoen maar het bord gaat schoon leeg. Erbij wordt een glaasje moscatel dessertwijn geserveerd. Tijdens de koffie met een goed gesprek blijft de regen doorkletteren. Eigenlijk komen we alleen ´s zomers in dit restaurant, als we met visite na de rommelmarkt hier op het grote terras neerstrijken. Onterecht, hebben we nu ontdekt, ook binnen is het aangenaam verpozen. Restaurant Riu Rau staat bij ons weer op de kaart.

Posted 3 december 2013 by Edwin in Geen categorie

8 responses to “Jornadas gastronomicas Tot Vall de Pop.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Daarna nog effe naar de MacDonald?

 2. Edwin. Leuk om te lezen. Reeds een paar jaar hun advertentie gelezen o.a. in de Halo maar nooit toe gekomen om er te gaan eten. Wellicht omdat niemand enthousiast erover reageerde.
  Goed om te onthouden en is ook dichtby ( indien je in Jalon bent tenminste)
  Groeten,(ook aan Cokky)
  Rijk.

  • Ze hebben al zeker 20 jaar hetzelfde menu en daar staan een paar goede dingen op. Maar ja, als jet het eenmaal kent ga je natuurlijk niet gauw terug. Toch kan je er rustig eens uit eten gaan.

 3. Ik krijg enorme trek bij het lezen.

 4. Ik herken de manier van het presenteren van de wortelen. Wij zijn er een jaar of 7 voor het laatst geweest. Er is inderdaad geen verandering. Prijs/kwaliteits goed. Maar ik eet bij Julio of Castel de la Solana lekkerder.

 5. We hebben hier gegeten toen we logeerden bij Job en Margriet van B&B PuurNatuur van Job en Margriet een aantal jaren geleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.