Senija, Taverna Llorenç-Botero.   5 comments


Senija

Woensdag 27 november 2013.

Als we de stickers van de “Anuario de la cocina de la Comunitat Valenciana” ergens op een deur geplakt zien zitten, weten we dat we daar terecht kunnen voor lekker eten. Dus toen we in Senija afgelopen zaterdag bij Taverna Llorenç-Botero koffie zaten te drinken in het zonnetje, met uitzicht op een deur volgeplakt met keurmerken, was het voornemen gauw gemaakt: hier moeten we gauw eens een keer eten. De dreigende regen voor vanmiddag en de komende dagen gecombineerd met de mogelijkheid om een vriendin het wandelpaadje te laten zien, zorgen ervoor dat we vandaag weer de wandeling naar Senija maakten. De zon schijnt nog volop maar de wolken zijn in aantocht en het uitzicht is niet zo helder als zaterdag. We lopen een rondje door het dorp, waar we leuke poezen tegenkomen en een praatje maken met de vriendelijke mevrouw van een ander restaurant. Zij bakt de lekkerste lever met uien van het dorp, maar vandaag eten we niet bij haar.

Piedra-secaBotero3

Bij Botero wordt een vast dagmenu geserveerd: er valt niks te kiezen. Salade en een stukje tortilla vooraf, paella als hoofdgerecht, en een puddinkje toe. Brood, aioli en een goede fles wijn erbij, carajillo toe en dat kost 9 euro per persoon (´s avonds 11 en in het weekend 15 euro). De eetkamer is klein, gezellig en kleurrijk, mensen uit het dorp lopen even binnen voor een biertje en een groep wandelaars stopt er even voor een kop koffie.  De heren eigenaren zorgen ervoor dat het ons aan niets ontbreekt. Het bevalt ons wel hier, ik denk dat we ook maar een keer de zondagse lunch moeten gaan proberen. Als we weer buiten staan regent het natuurlijk nog steeds niet.

Botero1Botero2

Posted 27 november 2013 by Edwin in Geen categorie

5 responses to “Senija, Taverna Llorenç-Botero.

Subscribe to comments with RSS.

  1. Grappig die verschillen in blogs en ook de overeenkomsten! Kusss

    Simone Boogaers Ouwendijk

    Email: simboog@gmail.com http://espanaporfavor.eu

  2. Oh, ik ga de volgende keer zeker bij de vriendelijk mevrouw lever eten. Krijg ik thuis niet, dus dan maar gauw naar Senija.

  3. Hoe vonden jullie Botero??, wij zozo!, hoe heet het restaurantje van de lever???

    • Botero was niet verkeerd, prijs-kwaliteit verhouding is erg goed, maar geen keus in dagmenu. Gebakken lever eten we in restaurant Senija, rechts in het straatje richting kerk. Heel vriendelijke mensen, goedkoop, sfeer van een kantine en erg koud ´s winters. Bij restaurant Manolo zijn we al weer een poos niet geweest, geen idee of er nu weer anderen in zitten, dagmenu vrij standaard voor 10 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.