Waterrekening.   11 comments


Lulu-en-ik

Maandagochtend 8.15 uur, 25 november 2013.

De zon komt alweer op aan een onbewolkte hemel. Er staat wat wind vanuit het binnenland en het is 6 graden. Gisteren dus geen wolkje gezien en om 15.00 uur werd het 17 graden. Met de B-groep voor de gezelligheid een leuke tocht gemaakt van 72 kilometer.

O ja, de waterrekening is ook afgeschreven. Door het lek, ergens onder ons huis is er zeker 55 kub water weggelopen. De rekening bedroeg € 167,40 voor 2 maanden:
– 27 kub van € 0,48
– 13 kub van € 1,20
– 26 kun van € 3,62
Nou ja, het is opgelost en over de rekening is nog wel heen te komen, al blijft het natuurlijk zonde van het water en het geld.

Lulu in mijn armen. Ze laat zich altijd graag dragen, dan is ze wat dichter bij de vogeltjes in de bomen.

Posted 25 november 2013 by Edwin in Geen categorie

11 responses to “Waterrekening.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Wij hebben nu ook onze EIGEN watermeter. Is geplaatst toen wij er niet waren, dus geen verbruik, maar wel € 28,55 afgeschreven. Kijken op WIE we dat weer kunnen verhalen.
  Overigens is het een geluk dat jij zo snel tot aktie bent overgegaan. Onze Bovenburen hebben vorig jaar een lek in de vlotter van het waterdeposit gehad. De ene maand € 900 en de maand er na € 800 afgeschreven. Ga dat maar eens van de gemeente terugkrijgen. Niet dus.
  Veel plezier met dit mooie weer.

  • Misschien dat de gemeente hier in de toekomst bij een lek het hoge boete tarief gaat vervangen door het eerste tarief. Je moet dan wel met een verklaring van een loodgieter komen. Maar voorlopig geven ze niets terug. Wij kennen ook gevallen van een waterrekening van 1200 euro, dus het viel nog mee.

 2. Ik check de watermeterstand 2x per maand. (Alle kranen dicht, meter moet stilstaan). Kleine moeite en grote besparing als er een lek ontstaat. Neem ook meteen de stand op, want die wil nog wel eens afwijken van de meterstanden op de rekening. Door het progressieve tarief is het voor de gemeente voordelig om voor de zomer wat ‘achter’ te lopen en dat tijdens de zomer, wanneer het meeste water wordt verbruikt, in te lopen. Scheelt zo € 100.

 3. Voor niets gaat de Zon op …..

 4. Is dit niet dezelfde poes van “Water drinken” ?

 5. Mooie Lulu 🙂

 6. Mijn vriendin Wil kreeg twee jaar geleden een rekening van 25.000 euro. Een lek onder haar huis, achter de meter dus ze moest het zelf betalen. Goed dat je er nu achter komt!

  • Wij controleren de meter heel vaak omdat hij zichtbaar is als we het huis verlaten. Dus dan is het een kleine moeite om even te kijken. Dat was wel een enorm bedrag. Ik heb een keer bij mensen een boom weg gezaagd omdat de wortels scheuren in het huis veroorzaakte. Nadat de boom weg was ontdekte ik pas dat de waterleiding lekte van een hoger gelegen huis. Het water had dus de scheuren veroorzaakt en niet de boom, zoals ik eigenlijk al dacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.