Naar Senija.   11 comments


Vall-de-Pop-Xalo

Zaterdag 23 november 2013.

Hoe vaak je een wandeling ook loopt, het is toch iedere keer anders. Het is al weer een paar maanden geleden dat we naar Senija gelopen zijn en vandaag is een prima dag om dat weer eens te doen. Het is een uur lopen, niet te zwaar en de honden kunnen mee.

HerfststijlloosGaspeldoorn

Waar in het voorjaar orchideeën bloeien, staan nu herfstcrocussen. Alle kleine onkruidjes en de zonneroosjes zijn nu uitgebloeid, de boomheide bloeit nu prachtig paars en de eerste gaspeldoorn kleurt de helling geel. Aan de steeneiken kleuren de eikeltjes bruin. De zon schijnt, er is geen wolkje aan de lucht . De wind is fris, maar dat zie je niet op de foto´s. De luchtvochtigheid is laag dus de bergtoppen staan kraakhelder afgetekend tegen de staalblauwe hemel.

MTB-Vall-de-PopSteeneikel

De mountainbikers die we tegenkomen zijn eerst nog dik aangekleed, maar op de terugweg is de temperatuur een stuk aangenamer en rijdt een enkele durfal zelfs met blote benen. In Senija strijken we neer op het terras van Botero, in het zonnetje.

Senija-Kerk

De kerstverlichting hangt al in de straten, wat er een beetje surreëel uitziet met die blauwe lucht erachter. Bij de bakker halen we een stuk cake, een oude man leunt op mijn arm als we vanuit de bakkerij het trapje naar de straat afdalen. We nemen nog een kop koffie, en lopen weer terug. “Wat blauw, hè?” verzucht ik. Een heldere hemel, mooi licht en ademhalen gaat heel licht, heel makkelijk nu. De herfst bevalt me eigenlijk veel beter dan de zomer.

Edwin-Vall-de-Pop
Met Poppy op de foto, achter mij Xaló en verderop Parcent.

Posted 23 november 2013 by Edwin in Geen categorie

11 responses to “Naar Senija.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Zelden zo een mooie eikel gezien!!! Prachtige foto! Jij staat er ook leuk op Edwin!! ( Dat het geen verwarring schept )

  groetenuitspanje
 2. Een plaatje, die bergen tegen de blauwe lucht en dan die gekleurde berghellingen.

 3. Best Edwin en Cokky,
  Ik kijk al jaren op jullie mooie website. Ik wil graag de wandeling naar de presa de Isbert maken? Waar starten jullie met de korte wandeling?

 4. Heel mooi weer de foto’s.
  Voor zo’n herfst zou ik ook opteren in Nederland en dan zachtjesaan weer overgaand in het voorjaar 😉

 5. och, wat een happy dog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s