Ochtendfoto.   3 comments


Wilde-peen-Spanje_1

Donderdagochtend 8.50 uur, 21 november 2013.

Al een tijd geen ochtendfoto gemaakt maar als de zon opkomt aan een onbewolkte hemel kan ik mij niet meer inhouden. Het is vannacht afgekoeld tot 6,4 graden. Gisteren was een mooie dag maar hoog in de bergen stond veel wind. Het werd 14,4 graden. Er is geen dauw, alles is kurkdroog. De luchtvochtigheid is vanochtend maar 48% en het is windstil. Nog even verder over het weer: de omschakeling van warm naar koud was erg abrupt. Bereikte het kwik op 6 november nog de 29,3 graden, tien dagen later werd het slechts 12,1 graden. Zoals altijd zijn de Spanjaarden nu bang dat ze verkouden worden door het enorme temperatuurverschil.
De wilde peen bloeit ook weer voor de tweede keer. Het voelt een beetje vreemd aan zo in de herfst, net als bij een enkele roos die ook weer bloeit.

Posted 21 november 2013 by Edwin in Geen categorie

3 responses to “Ochtendfoto.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Wat een prachtig uitzicht hadden jullie gisteren! En inderdaad een groter temperatuurverschil kun je niet bedenken in een paar weken tijd.
  Edwin, een paar dagen geleden vroeg ik je om de naam en evt adres van Julio in Sagra en je was zo aardig daar een antwoord
  op te geven en een “link” naar een oud blog van jullie met een plattegrond.
  Maar….er staat geen link bij.
  Zou je die link nog een keer door willen geven?
  Alvast bedankt!

 2. Ja hier in Alcaucin(tegen Malaga) is het ook zo,we zijn van hoogzomer naar winter gegaan,wel droog en zonnig,bij jullie is het precies wel groener dan hier,hier is nog alles kurkdroog,er was zelfs gisteren in de buurt nog bosbrand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s