Alleen thuis.   7 comments


Castellet

Woensdag 20 november 2013.

Normaal gesproken gunnen we onszelf een dagje (of twee) niks als een logé weer naar huis is. We gaan hooguit even met de honden wandelen en koffie drinken op het pleintje in Lliber, maar verder komen we die dag niet. We zitten en hangen en liggen op de bank, eten alle restjes op uit de koelkast en houden én siesta én we gaan vroeg naar bed. Misschien kijken we een leuke film en hebben we genoeg aan wat tijdschriften en de iPad. Maar ja, als er dan een enthousiasteling opbelt die een dag vrij heeft en graag wil wandelen, dan zeggen we natuurlijk geen nee. Dus ik zet mijn broer af op het vliegveld en maak meteen rechtsomkeert.

Wandelen-Costa-Blanca

Thuis staan de wandelspullen klaar en zijn alle batterijen opgeladen. Drie man sterk rijden we naar Castell de Castells, waar we de wandeling naar Castellet lopen, de resten van een oude uitkijktoren op een rots, op 1070 meter hoogte. De zon schijnt, de wind is koud, op de toppen verderop zien we nog wat sneeuw liggen. We klimmen 700 meter omhoog.

Castellet-bij-Castell-de-CastellsMeidoorn-Spanje

Het is geen overdreven zware wandeling maar omdat er geen vlak stuk in zit, alleen maar omhoog omhoog omhoog is het toch vermoeiend. Bovenop de top genieten we van het prachtige uitzicht over het binnenland en het stuwmeer van Guadelest. We vinden een heerlijk plekje uit de wind in de zon waar we getrakteerd worden op een stukje banketstaaf.

Stuwmeer-Guadalest

We lopen dezelfde weg naar beneden en zijn op tijd voor de lunch weer in Castell de Castells. Restaurant Serrella is dicht maar in het dorpje zelf vinden we bij het Engelse Hierbas een tafeltje bij de kachel. Na een kop hete uiensoep en een glas wijn zijn we weer ontdooid. Het eten is prima. De middag is al weer voorbij als we eindelijk weer thuis zijn.

Restaurant-HierbasCastell-de-Castells

Mijn benen zijn moe, ik val meteen in slaap op de bank. Toch beviel dit als dagvulling beter dan wat we anders doen als een logé weer naar huis is. Maar de kans is nu wel groot dat we morgen lekker op de bank blijven hangen.

Posted 20 november 2013 by Edwin in Geen categorie

7 responses to “Alleen thuis.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Zo’n tocht is wel inspiratie voor de weblog. Het ontwennen is gewoon een dag uitgesteld als er tenminste geen andere uitnodiging komt.

 2. Geen beter leven dan een GOED leven …..
  Genieten is een mooi werkwoord.
  Lieve en Grote groet,
  Rijk en Ria.

  Rijk en Ria van Eck
 3. Zal aan je denken, als ik me morgen weer de tandjes sta te werken;-)

 4. Fijn om te lezen als je manager aankomt, de boel een beetje aan de kant is……
  Dan is er weer ruimschoots tijd om je in te zetten bij winkelopeningen, handtekeningsessies en je als gids in te zetten bij wandeltochten, ha,ha…..
  Nog 12 nachtjes slapen en dan sta ik weer gezellig voor je neus !
  Mijn managerstarief blijft onveranderd in de vorm van een mandje sinasappelen en zo nu en dan een stukje appeltaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s