Kijk.   9 comments


Vall-de-Pop

Zondag 17 november 2013.

De ene dag lopen in de sneeuw, de volgende dag zwemmen in de Middellandse Zee, dat zou toch wel leuk en afwisselend zijn voor onze vakantieganger. We hadden bedacht dat we vandaag naar Calpe zouden gaan, de Peñon beklimmen, paella eten, op het strand liggen in de schaduw van een palm en misschien wel even het water in. Hij heeft ten slotte niet voor niks zijn zwembroek meegebracht. Tegen de tijd dat we terug zijn van de ochtendwandeling met de honden en koffie op het pleintje van Lliber, in het zonnetje, is de wolkenband boven de kust uitgegroeid tot een serieuze regendreiging. Landinwaarts schijnt de zon dus na een korte raadpleging van de weersverwachting schuiven we een bezoek aan de Middellandse Zee op naar morgen, en kiezen we vandaag voor een wandeling hier in het dal.

Aardbeiboom-SpanjeAardster-Spanje

Van Xaló naar Alcalali, op de heenweg door het dennenbos op de heuvel en terug door de sinaasappelboomgaarden in de vallei. Al pratend over de natuur en het natuurbeheer bekijken we het landschap, het uitzicht en de begroeiing. ‘Kijk, een aardbeiboom. Kijk, aardsterren”. “Nee, wacht maar even met sinaasappels fotograferen, even verderop zijn ze mooier op kleur.”

Sinaasappels-SpanjeSpaansriet

“Zullen we de rivier doorsteken? Er staat nu toch geen water in.””Kijk, dit is Spaans riet”. In Alcalali lunchen we bij Bar Torre. “Kijk, dat is de burgemeester”, “Kijk, met hem ben ik op fietsvakantie geweest”. Alles wat ik meegemaakt heb en weet wil ik wel vertellen aan mijn kleine broertje maar af en toe is het ook gewoon lekker om zwijgend verder te wandelen.

Naar-AlcalaliEdwin

Aan het eind van de middag zijn we na 14 kilometer weer thuis. De bewolking heeft ons ingehaald en we hebben een paar druppels regen gehad maar het was prima wandelweer. En die Peñon, die staat er morgen ook nog.

Posted 17 november 2013 by Edwin in Geen categorie

9 responses to “Kijk.

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dat was erg leuk voor allebei. Wij genieten mee. ! Mooie wandeling was dat.
  Liefs van ons beide.

 2. Kan je die vruchten van de aardbeiboom ook eten?

  • Het kan maar lekker is het niet. De tot 2 cm grote vruchten hebben een harde knobbelige schil. De vrucht rijpt van geel naar roodbruin. Het vruchtvlees is geel van kleur en smaakt zurig en is weinig aromatisch.
   De aardbeiboom komt van nature voor in het Middellandse Zeegebied en wordt geteeld in Frankrijk, Griekenland, Italië, Spanje en China. De vruchten worden gebruikt bij de bereiding van sommige wijnen en likeuren, of soms verwerkt tot jam. De vrucht is in Nederland in blik verkrijgbaar bij etnische winkels. De bloesem levert een bittere honing op.
   Een beer die met zijn voorpoten tegen de stam van een aardbeiboom staat en zo de vruchten eet, is te zien in het wapen van Madrid.

 3. Jullie wandelen regelmatig met de twee honden, zijn dat jullie honden? Waarom vraag ik dit? Voor ons een vraag voor als we (hopelijk nog in 2014) ook in de vallei gaan wonen. Wat doen jullie ter preventie aan Leismaniasis? Wij hebben hier verschillende dierenartsen geraadpleegd en er komen verschillende antwoorden. En jullie hebben vast een goede dierenarts. Willen jullie ons naam en adres geven van die dierenarts? (mits hij/zij Engels of Nederlands spreekt, wij spreken nog maar een handjevol Spaans).
  Ik hoop op antwoord van Jullie.
  Gekke situatie toch de afgelopen dagen, eerst die prachtige sneeuwfoto’s en dan de volgende dat het plan om te gaan zwemmen.
  groeten van Loes

 4. Dat is toch een tropische ziekte optredend bij zwarte koorts ? Komt die wel voor in dat gedeelte van Spanje?

 5. Leishmaniasis is een ziekte die bij honden voorkomt en die wordt veroorzaakt door een parasiet. Deze parasiet kan van hond op hond worden worden overgebracht door de zandvlieg. Een geinfecteerde hond kan erg uiteenlopende symptomen hebben zoals koorts, kaalheid, gewichtsverlies, huid- en nagelproblemen, de inwendige organen kunnen worden besmet wat kan leiden tot bloedarmoede, gewrichtsproblemen of nierfalen. Er zijn halsbanden te koop ter preventie of vaccinaties mogelijk. Wij denken dat het in dat gedeelte van Spanje wel degelijk voorkomt, vandaar onze vraag.

  • Deze ziekte komt hier ook voor. Wij hebben geen preventieve maatregelen genomen. Aisha en Poppy zijn de honden van onze Engelse buurvrouw. Wij wandelen met de honden omdat ze dan ’s nachts een stuk stiller zijn. Poppy is nu 7 jaar oud en nog steeds kerngezond. Er is een goede dierenarts in het dorp. Hij spreekt ook Engels en Duits. Het lijkt mij wel nuttig om zo’n halsband aan te schaffen.

 6. OK Edwin, bedankt voor je reactie. Zodra wij in Spanje gaan wonen komen we bij jullie terug om de naam en adres van de dierenarts te vragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s